Pretraga

Otvoren natječaj za zakup državnih poslovnih prostora u pet gradova: Najmanji ima samo 12 m2

A- A+

Raspisan je natječaj za desetogodišnji zakup 25 poslovnih prostora u pet gradova koji su u vlasništvu države. Radi se o prostorima u Zagrebu, Bjelovaru, Puli, Rijeci i Splitu, a rok za predaju ponuda je do 5. travnja 2023. godine. Najmanji prostor nalazi se u Zagrebu, s površinom od tek 12 m2.

Miskecov-prolaz

Miškecov prolaz | foto: Državne nekretnine

Ovi prostori u zakup se daju u viđenom stanju na vrijeme od 10 godina, uz oslobađanje od plaćanja zakupnine prvih mjesec dana od solemnizacije ugovora. U Zagrebu je ponuđeno 18 poslovnih prostora od nulte do treće zone, a najviše ih se nalazi u drugoj gradskoj zoni. U centru grada u zakup se daju dva ulična i dva podrumska prostora, a lokacije su Prolaz sestara Baković 1, Teslina 13 i Tomićeva 3.

Početna zakupnina za prostor u Prolazu sestara Baković, nedaleko Cvjetnog trga koji povezuje Masarykovu i Varšavsku ulicu je 176,42 eura mjesečno. Riječ je o najmanjem prostoru na natječaju površine 12 m2, smještenom u nizu lokala, u poznatom Miškecovom prolazu. Do sada su u ovom prolazu, temeljem natječaja ili reguliranjem zakupnog odnosa, Državne nekretnine sklopile ugovore o zakupu za 11 poslovnih prostora.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Državne nekretnine raspisale natječaj za najam 29 poslovnih prostora

Neke ponude ponovljene s prethodnih natječaja

U Bjelovaru, u ulici Nikole Tesle na broju 13, daje se u zakup ulični prostor od 20-ak m2 s početnom cijenom od 14,39 eura/m2. Također, u zakup se daje i podrumski prostor veličine oko 38 m2, kojemu je s obzirom na smještaj prostora početna zakupnina duplo manja. U istoj zgradi našla su se i dva poslovna prostora gdje se u zakup na adresi Ivana Gundulića 10 daju susjedni prostori, od 50 i 70 kvadrata s početnom zakupninom od 7,20 eura/m2.

Tri poslovna prostora ponuđena su u Rijeci, na lokacijama Ivana Čikovića Belog 8B, Školjić 7D i Tizianova 36A. Ovi poslovni prostori ponavljaju se s prethodnog natječaja za zakup, jer su ponude pristigle za njih utvrđene nevaljanima. Upravo zato iz Državnih nekretnina podsjećaju sve zainteresirane ponuditelje na to da je izvadak iz odgovarajućeg registra sastavni dio ponude kao i da ponuda treba biti uvezana i numerirana.

Izdvojeni članak

Raspisan još jedan javni natječaj: Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora

Pregled prostora između 27. i 31. ožujka

U Puli je u ponudi jedan poslovni prostor površine 23,18 m2, na adresi Katalinića Jeretova 34. Radi se o prizemlju zgrade, a početna zakupnina je 153,83 eura. Također, u prizemlju se nalazi i jedan poslovni prostor u Splitu, na adresi Krešimirova 8. Ukupna površina prostora je 23 m2, a početna mjesečna zakupnina mu je 518,95 eura.

Prije sudjelovanja u javnom natječaju, svi zainteresirani ponuditelji prostore mogu pogledati između 27. i 31. ožujka 2023., prema rasporedu objavljenom u javnom pozivu. Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe, udruge i fizičke osobe s registriranim obrtom ili samostalnom profesionalnom djelatnošću.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva. Javno otvaranje ponuda održat će se 5. travnja 2023. u 13:30 u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine. Donosimo i pregled svih poslovnih prostora koji su u ponudi.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap