Pretraga

Raspisan još jedan javni natječaj: Državne nekretnine daju u zakup 25 poslovnih prostora

A- A+

Raspisan je javni natječaj za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske. Najviše prostora, njih 20, ponuđeno je u Zagrebu, a ostali se nalaze u Karlovcu, Kutini, Osijeku, Rijeci i Slavonskom Brodu.

Ilustracija, foto: Unsplash; Maria Ziegler

Četvrtim natječajem u 2022. godini, raspisanim 30. srpnja, Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 25 državnih prostora na atraktivnim lokacijama. Od 20 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđeno je pet: od Frankopanske ulice gdje se dvorišni prostor od gotovo 13 m2 može zakupiti s početnom cijenom od 54 kn/m2 do frekventne Gajeve ulice gdje se prostor od cca 87 m2 početno nudi po cijeni od 80 kn/m2 pa sve do iznimno popularnih lokacija u Jurišićevoj ulici, Frane Petrića odnosno Bogovićevoj i Teslinoj s uličnim prostorima za koje se ponude primaju počevši od 108 kn/m2.

U prvoj zagrebačkoj zoni zakupa, na potezu od HNK do Gundulićeve, nudi se prostor od 16 m2 u Masarykovoj ulici po početnoj cijeni od 88 kn/m2, dok je u drugoj zoni ponuđeno čak 11 prostora, također na dobrim lokacijama, poput prostora od 23 m2 preko puta Botaničkog vrta u Mihanovićevoj ulici pa do prometne Savske ceste s uličnim prostorom od 46 m2 po početnoj cijeni od cca 62 kn/m2.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Državne nekretnine raspisale natječaj za najam 29 poslovnih prostora

Na jednom od prepoznatljivih simbola grada Zagreba, na Trgu žrtava fašizma daje se u zakup ulični poslovni prostor od cca 40 m2, dok se u Petrovoj, Maksimirskoj i Martićevoj ulici mogu naći prostraniji objekti u zakupu po početnoj cijeni u rasponu od 18 do 47 kn/m2.

Osim Zagreba, poslovni prostor u nultoj gradskoj zoni ponuđen je i u Osijeku gdje se poveći prostor od gotovo 180 m2 može zakupiti od cca 45 kn/m2. U Kutini u neposrednoj blizini autobusnog kolodvora ponuđen je veliki prostor od 205 m2 po početnoj cijeni od cca 26 kn/m2.

U Slavonskom Brodu oglašen je prostor od 33 m2 s dodatnom galerijom na samome glavnom trgu, popularnom brodskom Korzu, odnosno Trgu Ivane Brlić Mažuranić 3, dok se u Karlovcu uz samu rijeku Kupu na adresi Banija 1 daje ulični poslovni prostor od 30 m2 po početnoj cijeni od 27 kn/m2.

Izdvojeni članak

Državne nekretnine u prvih 9 mjeseci uprihodile ukupno 81,7 milijuna kuna

Poslovni prostori se mogu pogledati u terminima između 19. i 29. kolovoza 2022. Točan raspored obilaska je objavljen u javnom pozivu, a prostori se daju u zakup u viđenom stanju. Natječaj je otvoren do 2. rujna 2022. do 12 sati nakon čega isti dan slijedi javno otvaranje ponuda u 13:30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: DRŽAVNE NEKRETNINE d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, možete pronaći ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap