Pretraga

Državne nekretnine u prvih 9 mjeseci uprihodile ukupno 81,7 milijuna kuna

A- A+

Državne nekretnine u prvih devet mjeseci ove godine sklopile su 111 ugovora o zakupu, čija ukupna vrijednost iznosi 62 milijuna kuna, izvijestili su u petak iz te tvrtke. Ujedno su najavili da će sredinom prosinca biti objavljen posljednji ovogodišnji natječaj za zakup državnih prostora i to za vrlo atraktivne lokacije diljem zemlje.

Lokacija u Gundulićevoj u Zagrebu | Foto: Državne nekretnine

Atraktivne lokacije odnose se zagrebački Trg hrvatskih velikana, Jurišićevu ulicu, Gundulićevu i Palmotićevu ulicu, Kapucinsku ulicu u Osijeku te Korzo u Rijeci. Osim toga, nudit će nekretnine i u Senju te Bjelovaru, a svi zainteresirani zakupnici  ponude će moći dostavljati tijekom siječnja 2022. godine, pri čemu ih iz Državnih nekretnina pozivaju na praćenje internetske stranice društva i objave natječaja.

Bruto dobit: 21,8 milijuna kuna, a ukupni prihodi 81,7 milijuna kuna

Kako je istaknuto u priopćenju, Državne nekretnine su od siječnja do rujna 2021. zabilježile rast bitnih pokazatelja poslovanja, a ostvarena je bruto dobit od 21,8 milijuna kuna. Ukupni prihodi iznosili su 81,7 milijuna kuna, što je povećanje za 6,6 posto u odnosu na isto razdoblje rekordne predpandemijske 2019., a rast za gotovo 4 posto u odnosu na 2020. godinu.

Lokacija u Palmotićevoj u Zagrebu | Foto: Državne nekretnine

Istovremeno, zabilježen je i rast poslovnih rashoda koji je posljedica ispravka vrijednosti potraživanja uzrokovanog neizvjesnošću naplate, ali i povećanjem troškova pričuve kao posljedice pokretanja aktivnosti obnove nekretnina oštećenih u potresu. Državne nekretnine su u devetomjesečnom izvještajnom razdoblju ostvarile bruto dobit od 21,8 milijuna kuna uz kontinuiranu primjenu vrlo konzervativnih računovodstvenih politika.

Optimizam radi novog natječaja: Dosad sklopili 111 ugovora vrijednih 62 milijuna kuna

– Visoka uspješnost pretposljednjeg natječaja za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske od 80 posto zadržala je ukupnu uspješnost natječaja u 2021. iznad 70 posto pa s jednakim optimizmom Društvo očekuje dobru realizaciju i natječaja 6/21 koja će doprinijeti sveukupnim rezultatima. Naime, u devetomjesečnom razdoblju 2021. sklopljeno je 111 ugovora o zakupu, odnosno 55 ugovora s neposrednim posjednicima poslovnih prostora i 56 ugovora temeljem javnog natječaja, a ukupna vrijednost sklopljenih ugovora iznosi 62 milijuna kuna – piše u priopćenju.

Copy link
Powered by Social Snap