Pretraga

Raste potražnja za nekretninama u jednom od najvećih hrvatskih gradova

A- A+

Osijek se prema podacima oglasnika Crozilla.com redovito nalazi na ljestvici najtraženijih gradova uz Zagreb, ali i gradove na Jadranu, od kojih se izdvaja nižim cijenama.

Foto: Pixabay

U travnju su se na osječkom području putem oglasnika Crozilla.com najviše pretraživali stanovi za prodaju, no velika je potražnja vlada i za tamošnjim kućama, koje su u ožujku bile traženije nego u Zagrebu i ostalim gradovima.

Potražnja za nekretninama u tom je gradu tijekom travnja bila osjetno veća no lani, a zabilježeno je čak 33 posto više pregleda no u istom mjesecu prošle godine. Porast potražnje, obično dolazi u kombinaciji s porastom cijena, pa tako i stanovi i kuće u tom gradu tijekom travnja bilježe godišnji porast vrijednosti.

Za kvadratni metar stana u Osijeku tijekom travnja se na oglasniku za nekretnine Crozilla.com u prosjeku tražilo 988 eura što je 0,9 posto veći iznos nego u ožujku, odnosno 1,6 posto više no lani.

Izdvojeni članak

Loše vijesti za one koji su u potrazi za domom: Suprotno očekivanjima, cijene stanova rastu

Traži se i novogradnja

Tamošnje su kuće tijekom travnja u prosjeku bile 1,7 posto skuplje nego prošle godine, odnosno 3,2 posto skuplje no u istom mjesecu 2019. godine.

Novogradnja je na osječkom području tijekom travnja na oglasniku za nekretnine Crozilla.com oglašavana u rasponu cijena od oko 1200 do 1600 eura po kvadratu, a prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 1330 eura.

Copy link
Powered by Social Snap