Pretraga

Sufinanciraju najamnine stambenih kvadrata mladima, i do 2.150 eura godišnje!

A- A+

Grad Valpovo sufinancira troškove stanovanja u 2023. godini mladim obiteljima i samcima koji imaju slobodno ugovorene najamnine s najmodavcima fizičkim osobama. Korisnici sufinanciranja mogu biti osobe s prebivalištem na području Grada Valpova u trajanju od najmanje godinu dana prije podnošenja prijave. Maksimalan iznos sufinanciranja iznosi 2.150 eura, a prijave su moguće do 7. listopada.

mlada obitelj | foto: Freepik

mlada obitelj | foto: Freepik

U sklopu demografske politike, Grad Valpovo sufinancira najamnine za mlade samce i obitelji. Ukupan iznos sredstava koji se može raspodijeliti prihvatljivim prijaviteljima iznosi 16.560 eura. Prihvatljivo razdoblje sufinanciranja troškova stanovanja obuhvaća svih 12 mjeseci 2023. godine.

Troškovi stanovanja za mladu obitelj s djecom koje Grad Valpova planira pokriti iznose 180 eura mjesečno, a za mladu osobu i mladu obitelj bez djece 120 eura mjesečno. Najviši iznos koji može biti odobren pojedinačnom korisniku mladoj obitelji s djecom iznosi 2.150,00 eura u trajanju od 12 mjeseci, a odnosi se na razdoblje od 1. siječnja 2O23. do 31. prosinca 2023. godine. Za mladu osobu i mladu obitelj bez djece najviši iznos subvencije iznosi 1.440 eura u trajanju od 12 mjeseci, također u razdoblju od 1. siječnja 2O23. do 31. prosinca 2023. godine.

Izdvojeni članak

Grad Labin osigurao četiri parcele za mlade obitelji: Tamo će moći izgraditi svoj dom

Iz Grada Valpova ističu kako će u ovoj godini sufinanciranje biti odobreno za tri mlade obitelji s djecom, četiri mlade obitelji bez djece i za tri mlade osobe u samačkom kućanstvu. Mladima u kontekstu ovoga poziva smatraju se: državljani RH, smaci, u dobi od 18 do 30 godina u trenutku podnošenja prijave zaposleni na neodređeno ili određeno vrijeme u minimalnom trajanju od 6 mjeseci kod istog poslodavca prije podnošenja prijave te zaposleni za cijelo vrijeme korištenja potpore.

Mladom obitelji smatra se podnositelj zahtjeva, njegov bračni ili izvanbračni partner te djeca, ukoliko ih imaju, pod uvjetom da podnositelj zahtjeva nije stariji od 45 godina života u trenutku podnošenja prijave. Također, oba bračna/izvanbračna partnera moraju biti državljani RH, zaposleni na neodređeno vrijeme ili na određeno vrijeme u minimalnom trajanju od 6 mjeseci kod istog poslodavca prije podnošenja prijave te zaposleni za cijelo vrijeme korištenja potpore

Mladom obitelji u smislu ovog poziva smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete, odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj koji nije stariji od 45 godina u trenutku podnošenja prijave. Poziv je otvoren do 7. listopada 2023. godine odnosno do iskorištenja sredstava.

Država ulazi u model gradnje stanova za iznajmljivanje uz povoljnu najamninu, doznajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap