Pretraga

Grad Labin osigurao četiri parcele za mlade obitelji: Tamo će moći izgraditi svoj dom

A- A+

Grad Labin je kao jednu od demografskih mjera odlučio osigurati četiri parcele za mlade obitelji, kako bi tamo mogle izgraditi svoj dom. U pitanju je pilot projekt, a pobudila je veliki interes.

Ilustracija, foto: Unsplash; Scott Webb

Službeno je objavljen javni natječaj namijenjen mladim obiteljima za prijavu za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Labina radi izgradnje obiteljske kuće. Javni natječaj je otvoren do 31. listopada, a sve detalje i pripadajuće obrasce preuzmite ovdje.

Ovim pozivom, Labin osigurava prve četiri parcele za mlade obitelji koje će sukladno propisanoj natječajnoj dokumentaciji dobiti mogućnost i veliki ‘vjetar u leđa’ prilikom osamostaljivanja i realizacije onog najtežeg koraka, rješenja stambenog pitanja.

Izdvojeni članak

Povijesni trenutak za Labin: Započela gradnja objekta koji će poboljšati životni standard starijih osoba

– S današnjim danom i objavom natječaja osim samog olakšavanja mladima na putu do stvaranja doma za svoje obitelji, činimo i mnogo više. Brojne su demografske mjere koje već godinama provodimo, a ova mjera možda jest nesvakidašnja, no uzimajući u obzir koliko je pobudila interesa siguran sam kako je prava, konkretna i kako će osim ove četiri parcele iz pilot projekta, i u drugim dijelovima grada zaživjeti te nam uskoro donijeti brojne obiteljske kuće s našim mladim ljudima i njihovim potomcima. To je ono čemu težimo i čemu treba težiti, rekao je gradonačelnik Labina, Valter Glavičić.

Gradonačelnik je istaknuo kako upravo zahvaljujući realizaciji ovakvih projekata, uz one ostale, kao što je izgradnja novog vrtića, stvara se jedna svjetlija budućnost za najmlađe.

– O ovoj mjeri dosta se pročulo i van državnih granica te smo sigurni kako će upravo Labin biti jedan od onih sredina koje će  svojim primjerom pokazati kako se pravim mjerama može zadržati mlade, omogućiti im da svoje snove ostvare doma, a siguran sam kako uz određene poticaje koje možemo i moramo osiguravati, nikome neće biti u cilju otići i napustiti rodni kraj, istaknuo je Glavičić.

Copy link
Powered by Social Snap