Pretraga

Video: Kontroverzna luksuzna vila dvokatnica na vrhu nebodera koja prkosi svima

A- A+

Tajkuni i poslovni moguli poznati su po svojim ekstravagantnim i često ekscentričnim stambenim izborima. No, jedan kontroverzni poduzetnik otišao je korak dalje. Sagradio je luksuznu vilu na vrhu nebodera visokog 60 metara. Vrijednost kuće je procijenjena na 20 milijuna dolara, ali zato pogled koji se s iz nje pruža nema cijenu.

Nebeska vila u Bengaluruu

Nebeska vila u Bengaluruu | foto: screen shot you tube

Nebeska vila u Bengaluruu dizajnirana je za indijskog biznismena Vijaya Mallyu i potpuno je odvojena od stanova ispod. Nalazi se na vrhu stambene zgrade poznate kao Kingfisher Towers izgrađene na parceli od 4,5 hektara na kojoj se nekoć nalazila kuća Mallyinih predaka.

Podno vile nalaze se čak 33 kata. Sama kuća ima više od 40.000 četvornih stopa na dva kata. Tu su i heliodrom, vrtovi, beskonačni bazen i vidikovac od 360 stupnjeva.

Irfan Razack, predsjednik Prestige Estates Projects, koji je dio zajedničkog razvojnog sporazuma za izgradnju tornja, rekao kako je ‘bio velik izazov izgraditi vilu na ogromnoj konzoli na toj visini’. No i da je u konačnici osigurano sve što je potrebno da se ispune želje vlasnika, piše businessinsider.com.

Nebeska vila u Bengaluruu

Nebeska vila u Bengaluruu | foto: screen shot you tube

No, Mallya nikada nije uspio živjeti u svojoj nebeskoj vili, a ako ga se proglasi krivim prema Zakonu o pranju novca, ona bi mogla biti zaplijenjena i prodana kako bi se povratili dugovi. Naime, Mallya je pobjegao iz Indije u ožujku 2016. godine.

Izdvojeni članak

Utopijski turistički kompleks na Korčuli u obliku ljudskog tijela izronio iz prošlosti

Zajmodavci i istražne agencije uhvatile su ga u koštac nakon što je navodno posudio velike svote novca i nikada ih nije vratio. Od tada je osporavao optužbe, a Indija ga je pokušavala izručiti iz Velike Britanije.

Rimac ima novi projekt – u Dubaiju gradi luksuzni Buggati stambeni kompleks, pogledjate ovdje kako će izgledati.

Copy link
Powered by Social Snap