Pretraga

A je to! Raskopali cijelu ulicu da bi položili nove cijevi, a naposlijetku samo zatrpali stare

A- A+

Zbog četiriju velikih građevinskih zahvata od kojih je jedan zamjena vrelovoda, gotovo su sve ulice u Karlovcu razrovane. Zanimljivo je da su jednu ulicu raskopali kako bi zamijenili cijevi, ali su je samo natrag zatrpali i to sa starim cijevima. Iz Toplane tvrde da je problem u dobavljaču.

revitalizacija vrelovodne mreže | foto: HEP

U Karlovcu gotovo nema ulice koja nije razrovana zbog četiriju velikih građevinskih zahvata, a jedan od njih je zamjena vrelovoda. Naime, prije dva mjeseca stručnjaci su raskopali cijelu Ulicu Bartola Kašića da bi došli do cijevi za vrelovod. Uredno su ogradili jame i na ključnim mjestima ih premostili za stanare.

Međutim, prije nekoliko dana su ih zatrpali, uklonili ograde i pokupili mostiće. No problem je što cijevi nisu zamijenili, već su, nakon dva mjeseca gledanja u njih, zatrpali one stare koje su bili otkopali. Karlovčani su to doživjeli dvojako, jedni su bili ljuti dok je drugima je situacija bila smiješna, piše Jutarnji list.

Izdvojeni članak

Na projektu od 55 milijuna kuna istekle građevinska i lokacijska: EU financira 80 posto

– Stanarima, a ni meni nije jasno zašto se tako postupilo. Je li odgovor loše planiranje, kašnjenje dobavljača, zatvaranje gradilišta pred sezonu grijanja?, upitao je vijećnik Nove ljevice Dimitrije Birač.

Iz Gradske toplane pojašnjavaju kako su objavljene nepotpune informacije i da događaj nikako nije nesvakidašnji. Tvrde da je zapelo kod dobavljača cijevi.

– Zbog poremećaja na tržištu dobavljač predizoliranih cijevi nije mogao pravovremeno isporučiti kompletan cijevni materijal kako bi se određene dionice kompletirale i pustile u pogon na vrijeme. Zbog toga je dio radova koji je bio planiran za izvođenje u ovoj godini morao biti odgođen i bit će izveden iduće godine. Kako rov tijekom perioda u kojem nije moguće izvoditi radove ne bi bio otvoren, izvođač je odlučio te dionice zasuti. Napominjemo da će materijal za sve preostale radove biti isporučen pravovremeno tijekom zimske sezone te će svi radovi koji ne budu dovršeni biti izvedeni sljedeće godine, poručili su iz Toplane.

Copy link
Powered by Social Snap