Pretraga

Betoniranje plaže ispred Modrićeve kuće izazvalo lavinu reakcija: Novinar koji je objavio priču dobio prijetnje

A- A+

Nepoznati muškarac uputio je novinaru redakcije Morski.hr brojne prijetnje zbog napisanog teksta o betoniranju pomorskog dobra ispred kuće Luke Modrića. Sve je počelo fotografijama devastirane plaže, a na kraju završilo prijavom policiji.

Foto: Morski.hr

Ispred vile Luke Modrića u Kožinu, mjestu pod ingerencijom Grada Zadra, pojavili su se radnici spremni betonirati zajedničku plažu, piše Morski.hr koji je od građana dobio i fotografije na kojima se vidi betoniranje na pomorskom dobru.

– Pitao sam jel’ imaju dozvolu, grubo su odgovorili “ne”, i jako su ubrzani. I imate na kraju Kožina, gradi se pet zgrada bez table, ubrzana gradnja i rade u tri smjene. Ovo je kuća Luke Modrića i još jedna do nje, a plaža je zajednička, rekao je građanin koji je želio ostati anoniman.

Foto: Morski.hr

Novinari su pokušali dobiti firmu koja je dovezla beton za radove na pomorskom dobru no oni su se ogradili kazavši kako ne znaju tko je investitor. Boris Medić, voditelj Odjela za inspekcijske poslove pri Lučkoj kapetaniji, uputio je novinare na Komunalno redarstvo Grada Zadra, no komunalno i Lučka kapetanija samo su prebacivali lopticu s jednih na druge.

Dobili prijeteći poziv

No priči tu nije bio kraj, pogotovo kada je redakcija Morski.hr, danas, dobila poziv s nepoznatog broja. Naime, muškarac čiji identitet nije utvrđen uputio je novinarima brojne prijetnje zbog napisanog teksta o betoniranju pomorskog dobra.

–  Zašto pišete o nevinom čoviku koji s onim na plaži nema veze?, započeo je muškarac. Novinar mu je odgovorio kako nitko nije spominjao da je to radio gospodin Modrić, već da je jasno naznačeno da netko ilegalno nalijeva beton na pomorsko dobro ispred njegove kuće.

Muškarac nije odustao te je nastavio da nema veze što se radi o kući Luke Modrića te da novinari pišu neistine i laži. Pokušao je i objasniti kako se tu ljudi svake godine skupe, razvuku šljunak te da nema betona. Nakon što mu je novinar ponovno kazao kako ima fotografije gdje se vidi kako se plaža betonira, muškarac je kazao kako je to samo kubik betona da se mul učvrsti.

Inspekcija izašla na teren, muškarac prijavljen

Nakon toga je muškarac opleo po autoru fotografija te kazao kako bi isti da je njega fotografirao završio na dnu mora.

Novinar Morskog.hr upozorio ga je da se razgovor snima, no muškarac nije odustao.

–  Nema veze, pogotovo ti jugoslavenčino, kretenu, ja te dobro poznivan. Idi u p… materinu, kazao je za kraj i poklopio.

Inspekcija je na kraju otišla na teren, dok su prijetnje izrečene novinaru prijavljene policiji.

 

Copy link
Powered by Social Snap