Pretraga

Od četvrtka se vozimo žičarom: Tomašević otkrio cijene karata

A- A+

Sutra u podne je svečano otvaranje žičare. Dan kasnije, otvara se i građanima. Od ponedjeljka do petka radit će od 9 do 17, a vikendima od 8 do 18 sati. Najavio je to na konferenciji za medije u predvorju Gradske uprave, gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević.

Sljemenska žičara, ilustracija | Foto: Sljemenska žičara, screenshot, YT

Tomašević je komentirao i cijenu izgradnje žičare pritom istaknuvši da se prilikom računanja treba odbiti PDV, pa su tako troškovi izgradnje 537 milijuna kuna, a ne 700 milijuna kako se pisalo u medijima. Također je izjavio kako ‘od žičare nikad zarade neće biti’. Komentirao je i sadržaj na Sljemenu, pritom zaključivši kako ga doista nedostaje, ali da će nastojati to poboljšati.

Izdvojeni članak

Žičara Sljeme dobila suglasnost sanitarne inspekcije, čeka se izdavanje dozvole za rad

– To je projekt koji samo naslijedili i učinili smo sve što možemo da ga završimo i pustimo u rad. Mogu reći da je jučer dobivena zadnja dozvola za rad žičare. Ona će sutra u podne biti svečano puštena u rad. Za građane će početi raditi od četvrtka ovaj tjedan, izjavio je gradonačelnik.

Cijene karata jeftinije za one koji imaju pokaz ZET-a

– Prva kategorija i najniža cijena bit će za one koji imaju pokaz ZET-a jer je žičara dio javnog gradskog prijevoza. ZET kao poduzeće je investitor i upravlja žičarom. Za tu kategoriju će cijena biti najniža i te će cijene biti iste kao u promotivnom razdoblju. 30 kuna za jedan smjer i 50 kuna za povratnu kartu, kaže Tomašević. Cijene će nakon promotivnog razdoblja od mjesec dana rasti, izjavio je Tomašević.

Izdvojeni članak

Sljeme bi moglo dobiti stazu za bob i adrenalinski park? Priključite se javnoj raspravi

– Druga kategorija vrijedi za sve Zagrepčane, s obzirom na to da će oni platiti investiciju kroz proračun. Za njih će za odrasle biti 40 kuna za jedan smjer i 70 kuna za povratnu kartu. Za mlade i starije 25 kuna za jedan smjer i 40 kuna za povratnu kartu te će i dalje ostati vožnja besplatna za djecu i osobe s invaliditetom, rekao je Tomašević.

Za one koji dolaze izvan Zagreba više cijene

Treća kategorija je puna cijena žičare koja vrijedi za sve one koji nisu iz Zagreba i nemaju pokaz ZET-a. 75 kuna za jedan smjer i 125 kuna za povratnu kartu za odrasle, za mlade i starije 50 kuna za jedan smjer i 75 kuna za povratnu kartu, a za djecu i osobe s invaliditetom 20 kuna za jedan smjer i 30 kuna za povratnu kartu, izjavio je također Tomašević.

https://www.facebook.com/tomislav.tomasevic.hr/videos/538375800719205/

Copy link
Powered by Social Snap