Pretraga

Žičara Sljeme dobila suglasnost sanitarne inspekcije, čeka se izdavanje dozvole za rad

A- A+

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je suglasnost za izdavanje uporabne dozvole za Žičaru Sljeme, budući da su na njoj provedene mjere zaštite od buke, priopćio je u četvrtak Državni inspektorat.

Žičara Sljeme | Foto: Žičara Sljeme

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata dala je suglasnost za izdavanje uporabne dozvole za Žičaru Sljeme nakon što je sanitarna inspekcija Državnog inspektorata pristupila ponovljenom tehničkom pregledu 4. veljače 2022. godine po zaključku Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba.

Tu je vijest objavio Državni inspektorat na svojim službenim stranicama.

– Temeljem preuzete dokumentacije ovo tijelo je utvrdilo da je investitor predočio valjano Izvješće o mjerenju buke izrađeno od ovlaštene pravne osobe. Iz izvješća je razvidno da su ispunjeni zahtjevi vezani uz provedbu mjera zaštite od buke građevine Žičare Sljeme tj. kretanja gondola za doba dana i večeri, te rada strojarskih instalacija za grijanje i ventilaciju (za koje je predviđen 24h rad) za doba dana, večeri i noći, piše u priopćenju.

Žičara Sljeme | Foto: Žičara Sljeme

Žičara Sljeme | Foto: Žičara Sljeme

Podsjetimo, razina buke dosad je sprječavala otvorenje žičare. Žičara je trebala biti otvorena u prvom dijelu 2021. godine, ali po zaključku sanitarne inspekcije žičara je bila prebučna.

Problem je stvarao pravilnik o najvišim dopuštenim razinama buke koji žičaru nije definirao kao prometnu infrastrukturu. Unatoč tome što je pravinik promijenjen, gradonačelnik Tomašević je ranije ovaj tjedan priopćio kako će Grad uložiti dodatnih 1,7 milijuna kuna da bi se buka smanjila po želji stanovnika podsljemenske zone.

Izdvojeni članak

Tomašević: Smanjit ćemo buku na žičari, to će stajati dodatnih 1,7 milijuna kuna

Copy link
Powered by Social Snap