Pretraga

Foto: Velebni sportski centar u Virovitici s desetak igrališta i karting stazom od 3,7 milijuna eura

A- A+

Sportski tereni na virovitičkoj ‘Vegeški’ trebali bi doživjeti veliku transformaciju u sportski centar vrijedan 3,7 milijuna eura. Idejno rješenje obuhvaća podizanje standarda karting staze za međunarodna natjecanja, te izgradnju nogometnih terena, atletskog borilišta i brojnih drugih sadržaja. Financiranje se planira osigurati kroz ITU mehanizam.

virovitica sportski centar

virovitica sportski centar | foto: Grad Virovitica

Grad Virovitica predstavio je projekt koji će posebno razveseliti profesionalne sportaše i rekreativce, a riječ je u uređenju sportskih terena na Vegeški. Projekt obuhvaća proširenje i produženje karting staze, izgradnju nogometnog igrališta te atletskog borilišta s bacačkim borilištem, a unutar atletske staze nalazit će se multifunkcionalni tereni na tartan podlozi.

Izdvojeni članak

Foto: 6 stadiona u Hrvatskoj koji bi uskoro trebali zaživjeti

Sve za timske i atletske sportove

Procijenjene vrijednosti projekta približno 3,7 milijuna eura od čega se 416.750 eura odnosi na nogometno igralište, 729.975 eura na karting stazu, 1.327.228 eura na atletsko borilište te 1.194.505 eura na gledalište s popratnim sadržajima. Financiranje se planira osigurati kroz ITU mehanizam.

Okosnica uređenja je podizanje standarda karting staze, no bit će uređena i atletska staza, a unutar nje nalazit će se tereni za mali nogomet/rukomet, košarku, odbojku, odbojku na pijesku, tenis, badminton, kao i prostor za fitness. Osim terena za timske sportove, bit će postavljena i borilišta za skok u vis, skok u dalj i skok s motkom.

virovitica sportski centar

virovitica sportski centar | foto: Grad Virovitica

Veliko gledalište

Uz sam teren, s vanjske strane, na zelenoj površini, izvest će se tereni za bacačke discipline. Također, bit će izvedeno i gledalište na četiri mjesta oko terena, prilazna staza te vanjska rasvjeta kako bi se teren mogao koristiti i noću. U kompleksu će se izgraditi i novo nogometno igralište sa živom travom, navodnjavanjem i rasvjetom kako bi se na istom mogle odigravati utakmice svih rangova natjecanja koje propisuje Nacionalni savez.

Unutar nove građevine smjestit će se prostorije za potrebe nogometnog i atletskog kluba s pratećim sadržajima kao što su fan zona/shop, dvorana za sastanke, caffe i sport bar. Iznad prizemlja građevine smjestit će se tribine s pogledom na nogometni teren, kao i atletsku i karting stazu.

virovitica sportski centar

virovitica sportski centar | foto: Grad Virovitica

Na splitskim ‘Mejama’ gradit će se veliki sportski centar s bazenom vrijedan 10 milijuna eura, pogledajte ovdje sve o projektu.

Copy link
Powered by Social Snap