Pretraga

Građevinske malverzacije, parfemi i mito: USKOK se oglasio oko uhićenja u splitskoj Banovini

A- A+

Burno je danas od jutra u zgradi splitske gradske uprave, Banovini. U velikoj akciji USKOK-a i MUP-a uhićeno je čak 12 osoba, a prema prvim informacijama troje od uhićenih zaposlenici su Grada. O svemu su se oglasili i iz USKOK-a i MUP-a.

gradska uprava

Gradska uprava Splita, Banovina | foto: Grad Split

U velikoj antikorupcijskoj akciji USKOK-a i MUP-a jutros je u Splitu uhićeno 12 osoba zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

Policijski djelatnici jutros su ušli u prostorije splitske gradske vlasti nakon čega u javnost dolazi informacija o uhićenju 12 osoba. Prema prvim informacijama riječ je o nastavku akcije Banovina, koja se do sada provedena u dvije faze koje su uključivale pitanja davanja i primanja mita, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave, navodi Index.

Novoizabrani splitski gradonačelnik Ivica Puljak potvrdio je da se među 12 uhićenih osoba nalaze i tri zaposlenika splitske Banovine.

Oglasili se iz USKOK-a i MUP-a

O svojoj današnjoj akciji oglasili su se iz USKOK-a i MUP-a, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, navode iz USKOK-a.

– Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 12 osoba.  Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom, navode iz MUP-a.

Izdvojeni članak

Uhićenja u GSKG: Šef u ‘komunalnom’ sređivao poslove građevincima

Istražuju se građevinske malverzacije, među uhićenima i Zvonko Kotarac

Prema neslužbenim informacijama koje navodi Index.hr, jutrošnja akcija treća je faza velike akcije Banovina u kojoj se istražuju građevinske malverzacije poput nezakonitosti oko lokacijskih uvjeta gradnje, urbanističkog plana i generalnog urbanističkog plana Splita te izdavanja građevinskih dozvola za izgradnju objekata.

Među uhićenima su, neslužbeno se doznaje, i Lada Pocrnić Mladinić, viša savjetnica Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja i bivša šefica odjela za graditeljstvo i prostorno uređenja te Ljiljana Poletti Kopešić, također viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, potom projektant Neven Mladinić, inače suprug Lade Pocrnić Mladinić te projektant Neno Kezić, zatim Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog uređenja.

Izdvojeni članak

USKOK otkrio detalje o slučaju Vrtovi svjetla zbog kojeg je ‘pao’ ravnatelj HRT-a

Na popisu uhićenih nalaze se i investitori Zvonko Kotarac, Ivan Kotarac i Mario Jukić.

– Zvonko Kotarac trenutno je u prostorijama policijskog USKOK-a, stavlja mu se na teret kazneno djelo poticanja na zlouporabu ovlasti i položaja, očekuje se da će biti priveden u USKOK na ispitivanje. On odlučno negira kazneno djelo i tvrdi da ništa nije protuzakonito uradio, navodi odvjetnik Zvonka Kotarca Vinko Ljubičić za Index.hr.

Prema neslužbenim informacijama policija istražuje nezakonitosti vezane uz jednog poduzetnika koji je izgradio nekoliko stambenih zgrada i poslovnih objekata u Splitu, a zadnja investicija mu je bio hotel, navode s N1.

Građevinske malverzacije, parfemi i mito: USKOK se oglasio oko uhićenja u splitskoj Banovini
Share via
Copy link
Powered by Social Snap