Pretraga

Uhićenja u GSKG: Šef u ‘komunalnom’ sređivao poslove građevincima

A- A+

Danas su na području Zagreba uhićene četiri osobe – šef Odjela za hitne popravke tvrtke u gradskom vlasništvu Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo Nikola B. osumnjičen je za primanje mita, a druge tri osobe, koje su građevinski poduzetnici, za davanje mita.

Foto: Pixabay

Šef Odjela za hitne popravke tvrtke u gradskom vlasništvu Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo Nikola B. osumnjičen je za primanje mita, a još tri građevinska poduzetnika, za davanje mita.

Prema pisanju Index-a šef gradske tvrtke dogovorio je s navedenima da njihove firme dobiju poslove građevinskih radova i hitnih intervencija u zgradama kojima upravlja GSKG, a oni njemu daju određeni postotak, a navodno se radi o tvrtkama Skela Gradnja iz Hrvatskog Leskovca, Kum-Grading iz Zagreba te tvrtka Exact. Prema neslužbenim informacijama Index.hr-a, moglo bi biti još osoba privedeno.

Cijela akcija navodno je trajala oko godinu i pol i rezultirala današnjim uhićenjima.

Uhićenja komentirao Tomašević

Uhićenja je komentirao i gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– GSKG je tvrtka kći Holdinga. U Holdingu su nužne hitne promjene, zato smo djelovali u Upravi. Podržavamo sve akcije policije. Ako je to povezano s kriminalom nakon potresa, to je dno dna. Ponavljam, hitne promjene su nužne, zato smo poduzeli ove poteze. Za sada imam informaciju da je to voditelj Hitnih intervencija. Ne mogu reći koliko traje ova akcija, nije mi neobično da čujem za ovo iz medija, kazao je gradonačelnik saznavši za uhićenja.

Novi šef zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović kazao je kako ovo nije kadrovska čistka, već organi kaznenog progona koji rade svoj posao.

– Ovo je prva vijest, koju sam čuo od vas. Ako postoje nezakonitosti u Gradu Zagrebu, naravno da očekujemo od svih nadležnih tijela da odrade svoj posao, zaključio je Klisović.

Uhićenja u GSKG: Šef u ‘komunalnom’ sređivao poslove građevincima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap