Pretraga

Gradilišta na još dvije cestovne dionice u Zagrebu, gužve i manevri između teške mašinerije

A- A+

Da je Zagreb na račun obnove postao veliko gradilište nije nikakva novost, no ovaj epitet svakako je dodatno produbljen otvaranjem niza gradilišta na prometnicima glavnog grada. Od danas građevinski su radovi aktualni na još dvije važne ceste, a vožnja gradom postala je prava umjetnost. Evo gdje su nova gradilišta i potencijalni zastoji.

prometna gužva

prometna gužva | foto: Freepik

Grad Zagreb najavio je građevinske radove na dvije zagrebačke prometnice koji će bitno otežati već kompliciranu prometnu situaciju u glavnom gradu. Ulicom grada Vukovara na dijelu od Ulice Donje Svetice do Ivanićgradske bit će otežan promet danas i sutra od 8.30 do 14 sati. Dok će na raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama, prometovanje biti otežano do 11. ožujka.

Izdvojeni članak

Još jedna građevinska nesreća: Cigle i skele na pločnicima, je li Zagreb siguran?

Vukovarska pod opsadom

Tjedan je u Zagrebu započeo novim prometnim gužvama koje su se prvenstveno stvorile u ulici grada Vukovara na dijelu od Ulice Donje Svetice do Ivanićgradske.

– Zbog izvođenja radova uređenja nogostupa bit će onemogućeno prometovanje iz smjera zapada prema istoku, dok će se promet u smjeru istok – zapad odvijati nesmetano. Apeliramo na pješake da obrate posebnu pozornost. Nogostup će biti zauzet te je kretanje pješaka predviđeno označenim obilaznim pravcima, poručuju iz Grada.

Kako bi zastoji smanjili predloženi su obilazne pravci: Ulica grada Vukovara – Ulica Donje Svetice – Ivekovićeva – Ivanićgradska – Ulica grada Vukovara i Ulica grada Vukovara – Donje Svetice – Planinska – Ivanićgradska – Ulica grada Vukovara.

Planski zbog školskih praznika

Teže se prometuje i zbog radova na prespoju novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama. No, ovdje radovi neće trajati samo dva dana, već do 11. ožujka.

– Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se počelo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, a s obzirom na to da u tom roku počinje drugi dio zimskih školskih praznika, očekuje se manje vozila na gradskim prometnicama, kažu iz Grada.

Izdvojeni članak

Zagreb dobiva novi neboder, za 70 milijuna eura grade ga veliki igrači

Ovdje se promet sada kreće suženim dijelom kolnika, u smjeru istok – zapad jednim prometnim trakom, a u nekim smjerovima je onemogućen. Tako je zabranjeno prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok – jug), kao iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug – zapad).

Teška mašinerija

Iz Grada Zagreba ističu i kako se ovdje u zoni gradilišta kreće povećan broj teretnih vozila i opreme, pa posebnu pozornost trebaju obratiti pješaci.

– I dosad smo imali radove na navedenim dionicama, ali smo se trudili da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sada moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo u potpunosti mogli izvršiti radove na prvoj etapi produžene Branimirove, bio je jasan gradonačelnik Tomislav Tomašević istakavši kako treba imati na umu cilj – dugoročno smanjenje gužve u istočnom dijelu grada.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce iz Zagrebačke preko Ljudevita Posavskog, Slavonske avenije i Heinzelove do Ulica kneza Branimira; te iz smjera zapad iz Dubrave preko R. Škrnjuga, Branimirove, Aleje javora i Čulinečke.

Doznajte ovdje detalje šestomjesečne regulacija prometa na važnoj zagrebačkoj prometnici.

Copy link
Powered by Social Snap