Pretraga

Zagreb dobiva novi neboder, za 70 milijuna eura grade ga veliki igrači

A- A+

Manjak poslovnih prostora visokog ranga u Zagrebu postaje sve izraženiji. Stoga i ne čudi što poslovni neboderi postaju sve unosnija investicija. Upravo jedan takav uskoro bi se trebao početi graditi na uglu Heinzelove i Vukovarske ulice. Investitor je VMD grupa koja na ovoj lokaciji u vlasništvu ima dvije parcele.

Darwinova-Heinzelova, VMD

Građevinska grupacija VMD Na uglu Heinzelove i Vukovarske u Zagrebu uskoro bi trebala započeti gradnju poslovnog nebodera s oko 14 etaža, te visokog 53 metra. Riječ je o investiciji vrijednoj približno 70 milijuna eura, piše jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Top 10 europskih nebodera: Grandiozni projekti s veličanstvenim pogledom

Upravo su, kažu u VMD-u, u postupku ishođenja lokacijske dozvole, zatim im slijedi pribavljanje građevinske dozvole. Radovi bi prema predviđanjima mogli započeti u svibnju.

– Sad smo u fazi čekanja dozvola – kaže direktor Željko Vučemil i dodaje da će se raditi prema projektu koji je izabran na javnom urbanističko-arhitektonskom natječaju za gradnju novih građevina u zoni visoke gradnje mješovite, pretežno poslovne namjene.

Pogled na parcelu na kojoj VMD planira izgraditi poslovnu zgradu | Foto: HKA

Program za natječaj verificirao je nositelj izrade, Gradski ured za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje. Tvrtka na toj frekventnoj lokaciji u vlasništvu ima dvije parcele.

Zgrada će se nalaziti u zoni dozvoljene visina građevine do 14 etaža s prizemljem, a namjena će joj prema najavama Vučemila biti poslovna. Naime, kako piše jutarnji.hr potražnja za novim vrhunskim uredima u Zagrebu je velika, a stopa slobodnih uredskih prostora manja je od tri posto.

Izdvojeni članak

Glerija: Hotel Met Boutique u srcu Zagreba kao primjer savršenog spoja arhitekture i okruženja

Inače, grupacija VMD jedna je od najjačih razvojnih tvrtki u građevinskom sektoru, a neki od njihovih najnovijih projekata su Park kneževa (VMD Model) i HD Kvart (VMD Standard). Riječ je visoko profilnim projektima koji su podigli velik interes i pomamu za kupnjom. Stoga se ništa manje ne očekuje niti od nebodera u nastajanju.

Pogledajte ovdje moderne vizure hotela Pullman u Buzinu.

Copy link
Powered by Social Snap