Pretraga

Jedan naš otok dobit će dječje igralište: Raspisan natječaj za javnu nabavu, radovi počinju u rujnu

A- A+

Raspisan je natječaj za javnu nabavu u sklopu projekta uređenja dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu. Javna nabava je procijenjena na 106.000 eura, a projekt je sufinanciran bespovratnim sredstvima u iznosu od 76.000 eura. Radovi na igralištu površine 1.705 četvornih metara trebali bi početi u rujnu.

Projekt uređenja igrališta na Šipanu | Foto: Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik krenuo je s nizom projekata u kojima ulaže u sportsku infrastrukturu i dječja igrališta. Već smo pisali o tome da je ishođena građevinska dozvola za sportsku dvoranu u Gospinom Polju. U planu je i novi gradski stadion, a bazen u Gružu dobit će dizalicu topline.

Na red su došla i dječja igrališta. Nakon što je potpisan ugovor o izvođenju radova na igralištu u Šumetu, pokrenut je i postupak javne nabave za igralište u Suđurđu na otoku Šipanu. Riječ je o uređenju zemljišta koje je Gradu Dubrovniku ustupila Vlada.

Prva faza radova

U prvoj fazi projekta “Uređenje dječjeg igrališta u Suđurđu na otoku Šipanu” predviđeno je uređivanje i opremanje igrališta za djecu u dobi od dvije do 12 godina. Igralište površine 1.705 četvornih metara bit će ograđeno i opremljeno spravama te koševima i klupicama. Kako bi se moglo koristiti i noću, igralište će biti osvijetljeno s dva stupa javne rasvjete s LED reflektorima.

Izdvojeni članak

Dubrovačka sportska dvorana u Gospinom polju dobila zeleno svijetlo za otvaranje gradilišta

Prostor će biti i hortikulturno uređen, jer je namjera sadnjom visokog zelenila i biljaka penjačica stvoriti prirodnu zaštitu od sunca. Uz to, biljke će se svakodnevno zalijevati posebnim sustavom navodnjavanja.

Program razvoja otoka

Uređenje igrališta na Šipanu prijavljeno je na Program razvoja otoka u 2023., a sufinanciranje bespovratnim sredstvima u iznosu od 76.000 eura odobreno je odlukom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Raspisan je i natječaj za javnu nabavu procijenjene vrijednosti 106.000 eura bez PDV-a, na kojeg se zainteresirani mogu prijaviti do 22. kolovoza u 9 sati.

Predviđeni rok početka radova je rujan ove godine. Vrijedi spomenuti kako će u drugoj fazi ovog projekta biti uređen park i sportsko igralište na istoj parceli.

Copy link
Powered by Social Snap