Pretraga

Dubrovačka sportska dvorana u Gospinom polju dobila zeleno svijetlo za otvaranje gradilišta

A- A+

Grad Dubrovnik ishodio je i građevinsku dozvolu za gradnju nove sportske multifunkcionalne dvorane u Gospinom polju. Građevinska dozvola odnosi se na polivalentnu sportsku dvoranu s pratećim klupskim sadržajima te tipsku trafostanicu 10(20)/0,4 kV, športsko – rekreacijske i infrastrukturne namjene.

Dubrovnik nova dvorana

Dubrovnik nova dvorana | foto: Grad Dubrovnik

Novi multifunkcionalni objekt površine je približno 20.000 kvadrata, te ima dvije podzemne i dvije nadzemne etaže. Raspolagat će s dvije dvorane za održavanje natjecanja te nekoliko pomoćnih dvorana za klupske sadržaje.

Kapacitet gledališta kretat će se između 3.840 do 4.384 gledatelja ovisno o postavkama tribina, dok će u podzemnoj garaži na dvije etaže biti smješteno 385 parkirališnih mjesta za osobne automobile. Osim za sport, multifunkcionalni prostor koristit će se za održavanje kongresa, koncerata i druge kulturne sadržaje.

Izdvojeni članak

Fantastična promjena: Pogledajte fotografije prije i poslije uvođenja nove LED rasvjete u Dubrovniku

Iz Grada Dubrovnika ističu kako je na ishođenjem građevinske dozvole ispunjen jedna od osnovnih preduvjeta za realizaciju projekta koji predstavljati najveće dosadašnje ulaganje u pokrenutom ciklusu investicija u sportsku infrastrukturu. Naime, izgradnjom ove i obnovom postojeće dvorane u neposrednoj blizini, Dubrovnik će dobiti dvoranski kompleks, prvi takvog opsega u Europi.

Nova dvorana ugostit će Svjetsko rukometno prvenstvo već 2025. godine, te će, kako kažu iz Grada Dubrovnika, ujedno riješiti i problem dvoranskog sporta u Dubrovniku za narednih 50 godina. Kao i potaknuti sportski turizam s obzirom na to da će Dubrovniku otvoriti mogućnost za domaćinstva svjetskih natjecanja u dvoranskim sportovima.

Pogledajte ovdje kako će biskupski dvor u Dubrovniku bit transformiran u 2 milijuna eura vrijedan dječji vrtić.

Copy link
Powered by Social Snap