Pretraga

Biskupski dvor u Dubrovniku bit će transformiran u 2 milijuna eura vrijedan dječji vrtić

A- A+

Grad Dubrovnik i Dubrovačka biskupija sklopili su ugovor kojim se prostor Biskupskog dvora i okolnog dvorišta u Gospinom polju namjenjuje za prostore dječjeg vrtića i jaslica, na razdoblje od 12 godina. Transformacija ovog zgrade u objekt predškolskog odgoja vrijedna je približno 2 milijuna eura.

dječji vrtić

dječji vrtić | foto: Freepik

Raspoloživi kapaciteti koji su ovim ugovorom stavljeni na raspolaganje za predškolski odgoj djece Grada Dubrovnika dostatni su za smještaj šest vrtićkih i jedne jasličke grupe, ukupno 122 mališana. Nakon potrebne prilagodbe i prenamjene prostora, za koju je potrebno ishoditi građevinsku dozvolu, ovaj objekt bi mogao početi s radom za približno 18 mjeseci.

Planirani radovi obuhvatit će temeljitu rekonstrukciju objekta površine približno 1.000 četvornih metara, te njegovu prilagodbu novoj namjeni. Najprije će se raditi statička sanacija, a potom obnova krova, postavljanje nove fasade, ugradnja lifta. Planirana je i nova organizacija unutarnjeg prostora.

Izdvojeni članak

Dubrovnik dobiva novi Dom za starije i nemoćne: Pogledajte kako će izgledati

Objekta je također potrebno priključiti na javnu kanalizaciju, te kroz zidove provući nove instalacije, te ugraditi novi sustav grijanja i hlađenja, te sustav protupožarne zaštite. Troškovi svih navedenih radova procjenjuju se na 2 milijuna eura.

Iz Grada Dubrovnika ističu kako se troškovi rekonstrukcije namjeravaju sufinancirati kroz bespovratna sredstva Ministarstva znanosti i obrazovanja. Naime projekt će biti prijavljen na poziv  ‘Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova’.

Pogledajte ovdje kako mali vrtić na Cresu pokreće energetsku tranziciju u Hrvatskoj

Copy link
Powered by Social Snap