Pretraga

Križevac daje subvencije za kućne elektrane: 500 eura za dokumentaciju, 2.500 eura za realizaciju

A- A+

Grad Križevci poziva građane da se prijave na javni poziv za sufinanciranje projekata solarnih elektrana na krovovima obiteljskih kuća. Na ovaj način nastoji se potaknuti prelazak križevačkih kućanstava na obnovljive izvore energije.

kućna solarna elektrana

solarna elektrana | foto: Freepik

Za izradu glavnog projekta moguće je od Grada Križevaca ostvariti do 80 posto opravdanog troška, no ne više od 500 eura po prijavi. Za samu izgradnju sustava građani mogu ostvariti do 40 posto opravdanog troška, no ne više od 2.500 eura po prijavi.

U proračunu Grada Križevaca za ovu je namjenu osigurano je 200 tisuća eura, a Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava ili najkasnije do 01. rujna 2023. godine. Više informacija veznih u ovaj  javni poziv pronađite ovdje.

Izdvojeni članak

Križevci planiraju biti energetski neovisan grad do 2030. godine: Milijun kuna za solarne panele

Treba dodati kako je Grad Križevci prepoznat po aktivnostima koje provodi u smjeru energetske neovisnosti i klimatskoj neutralnosti, te energetske tranzicije građana. Naime, namjera je da Križevci do 2030. godine postanu u potpunosti energetski neovisan grad.

Pored energetske obnove javnih zgrada, istraživanja geotermalnog potencijala, izgradnje punionica za električna vozila i nabave električnih i hibridnih gradska vozila, najviše pohvala do sada zaslužio je njihov projekt Križevačkih sunčanih krovova. Njime su  osigurana sredstava da se na krovovima Razvojnog centra i tehnološkog parka, te Gradske knjižnice „Franjo Marković“ postave sunčane elektrane kroz model grupnog ulaganja.

Pogledajte ovdje kako se na jednostavan način može pratiti proizvodnja i potršnja energije u kućnim solarnim elektranama.

Copy link
Powered by Social Snap