Pretraga

Ministar Paladina primio veleposlanika Japana u nastupni posjet: Najavljeno unaprjeđenje suradnje

A- A+

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina primio je veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj Nj.E. g. Isu Masata u nastupni posjet.

Ministar Paladina primio u nastupni posjet veleposlanika Japana Nj. E. Isu Masata, foto: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine

Na početku sastanka, ministar Paladina zaželio je dobrodošlicu, uspješan mandat i ugodan boravak u Hrvatskoj veleposlaniku Japana. S obzirom na to da Japan i Hrvatska dijele iskustvo suočavanja s posljedicama potresa, najavljeno je unaprjeđenje suradnje i nastavak konstruktivne razmjene mišljenja japanskih i hrvatskih stručnjaka kako bi Hrvatska iskoristila najbolja međunarodna iskustva.

Izdvojeni članak

[FOTO] Znate li kada je izgrađena prva protupotresna zgrada u Aziji?

Nj. E. Iso Masato izrazio je podršku Hrvatskoj u primjeni japanskih iskustava suočavanja s protupotresnom gradnjom i samim posljedicama potresa, a prilika za još jednu razmjenu iskustava je seminar ‘Build Back Better Together – Supporting the Post-Earthquake Reconstruction through Japan-Croatia Knowledge Exchange‘ koji će se održati u rujnu.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap