Pretraga

Na gradilištu na Medveščaku trojica muškaraca počinila niz kaznenih djela

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom muškaraca starosti 34, 26  i 22 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Krađa”, dva kaznena djela “Računalna prijevara” u pokušaju i dva kaznena djela “Teška krađa” provaljivanjem.

Foto: Pixabay

Sumnja se da je 27. travnja 2021. godine 26-godišnjak s ciljem oduzimanja tuđe pokretne stvari i njezinog protupravnog prisvajanja došao na gradilište u Ulici Ivana Banjavčića da bi iz jednog od kontejnera otuđio ruksak i okopojasnu torbicu u kojoj su se nalazile kartice i novac da bi se potom, zajedno s ostalom dvojicom (34, 22) koji su ga čekali ispred gradilišta, udaljio. Osumnjičeni 34-godišnjak je koristeći otuđenu karticu na obližnjem bankomatu pokušao podići novac, a u čemu nije uspio da bi tada karticu uzeo 26-godišnjak koji je na drugom bankomatu, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi, također u dva navrata pokušao podići novac, međutim, niti on nije uspio u svom naumu.

Izdvojeni članak

Eksplozivna naprava pronađena tijekom izvođenja radova na gradilištu u Slavoniji: Policija uputila važan apel

Opasan posao na gradilištu

Isto se tako sumnja da su 34-godišnjak i 22-godišnjak 5. svibnja 2021. godine, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem njenog protupravnog prisvajanja, došli na isto gradilište u Ulici Ivana Banjavčića te ušli u kontejner u kojem se nalazi samoposlužni aparat za kavu u koji su provalili i otuđili novac.

Nadalje, 13. svibnja 2021. godine su, sumnja se, 34-godišnjak i 26-godišnjak, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem njenog protupravnog prisvajanja, biciklima došli do gradilišta u Ulici Ivana Banjavčića, da bi tada 26-godišnjak provalio u samoposlužni aparat za kavu i otuđio novac čitače novčanica i žetona. Za to je vrijeme 34-godišnjak stajao ispred gradilišta te pazio da netko ne bi naišao.

Izdvojeni članak

Zbog građevinskih radova u Šibeniku se potukli susjedi: Intervenirala policija

Materijalna šteta

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 9600 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Na gradilištu na Medveščaku trojica muškaraca počinila niz kaznenih djela
Share via
Copy link
Powered by Social Snap