Pretraga

Najveća prometna petlja u Aziji iznad površine mora stoji na 450 divovskih greda

A- A+

Čvorište Binhai ključan je dio dionice brze ceste Hangzhou – Ningbo, a ujedno i najveće čvorište autocesta koje prometuju iznad površine mora na azijskom kontinentu. Binhai ima ukupnu dužinu od 9705 metara i projektirano je u obliku lista djeteline. Čvorište koje je nedavno pušteno u promet, zauzima površinu od 613,03 hektara u moru. Gradila ga je tvrtka China Railway.

Binhai čvorište

Binhai prometno čvorište u Kini | Foto: Imago/Stock&people/profimedia

Kinesko prometno čvorište Binhai na brzoj cesti Handzhou – Ningbo, najveće je čvorište izgrađeno iznad površine mora u Aziji. S više od 600 hektara impozantne površine u moru i dužinom od skoro 10 kilometara, pomaže u logističkom i gospodarskom razvoju kineskih regija koje ova autocesta spaja. Izvođač radova bila je tvrtka China Railway.

Ukupno je korišteno 470 čelično – betonskih greda, svaka duljine 20 do 30 metara. Složena geološka struktura morskog područja, kao i višestruki podmorski cjevovodi, uključujući naftovode, ENN plinovode i 500 kV podmorske kabele, bili su veliki izazov u gradnji, piše jutarnji.hr.

Izdvojeni članak

Novi Krčki most na dvije etaže, a uz njega se grade tunel i vijadukt

Brza cesta od Handzhoua do Ningboa, čiji je dio i nedavno otvoreno čvorište Binhai, značajno smanjuje vrijeme putovanja između Jiangsua i drugih provincija te Šangaja i južnog dijela rijeke Jangce. Cesta je od velike važnosti i za poboljšanje logističke mreže luke Ningbo – Zhoushan i gospodarski razvoj provincije Zhejiang.

Koje se to dvije autoceste planiraju graditi u 2024. godini te time u potpunosti dovršiti Jadransko – jonski koridor saznajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap