Pretraga

Novi predsjednik Hajduka došao s pozicije predsjednika uprave Presoflexa

A- A+

Ivan Bilić novi je predsjednik Uprave HNK Hajduk. Prije dolaska na ovu poziciju, radio je kao predsjednik Uprave građevinske tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. iz Požege. Nasljednik dosadašnjeg predsjednika Hajduka Lukše Jakobušića, došao je u nogometni klub s mjesta direktora poduzeća koje je u 2022. godini imalo prihode od 26,5 milijuna eura.

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Bilić

Predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Bilić | Foto: screenshot Jutarnji list/YouTube

HNK Hajduk dobio je novog predsjednika Uprave. Ivan Bilić, koji je na toj funkciji zamijenio Lukšu Jakobušića, prije ovoga radio je kao direktor u sektoru građevine. Bio je predsjednik Uprave požeške tvrtke Presoflex gradnja d.o.o. koja se bavi gradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Financijska izvješća FINA-e pokazuju da je Bilić bio predsjednik uprave u poduzeću koje je u 2022. godini imalo prihode od oko 26,5 milijuna eura i rashode od 36,6 milijuna eura. Iste godine brojili su 158 zaposlenika, a prosjećna bruto plaća po zaposlenom iznosila je oko 1287 eura.

Osim toga, direktorsku funkciju obnašao je u još nekoliko velikih poduzeća. Bio je direktor financijskog kontrolinga u Addiko banci, Chief financial officer u Rimac automobilima, direktor u reviziji tvrtke Mazars Cinotti te direktor tvrtke Jumpin. Naposlijetku je osnovao vlastitu tvrtku za financijsko savjetovanje i pružanje konzultantskih usluga Eonea savjetovanje, prenosi hajduk.hr.

Izdvojeni članak

Otto Barić nakon našeg podcasta na udaru zbog izjave o Hajduku prvaku i nebrige oko Dinamovog stadiona

Svoju je poslovnu karijeru Ivan Bilić započeo u zagrebačkoj podružnici tvrtke Ernst & Young. Dok je radio za njih, a kasnije i za Mazars Cinotti, bavio se vođenjem niza projekata nadzora UEFA-e, procesima licenciranja HNS-om i Nogometnom Federacijom BiH te nadzorom korištenja sredstava FIFA-e od strane HNS-a.

Pogledajte ovdje pod kojim je uvjetima Zagrebačka nadbiskupija prepustila svoje nekretnine u korist gradnje novog stadiona u Maksimiru.

Copy link
Powered by Social Snap