Pretraga

Otto Barić nakon našeg podcasta na udaru zbog izjave o Hajduku prvaku i nebrige oko Dinamovog stadiona

A- A+

Izjava Otta Barića u bauštela.hr podcastu posljednjih dana diže veliku prašinu i izaziva kontroverze u nogometnom svijetu. Barić je nositelj trenutno jedne od lista za prve demokratske izbore za Dinamovu skupštinu, pa su njegove riječi kako bi za hrvatski nogometom bilo dobro da Hajduk bude prvak u aktualnoj sezoni dočekane na nož. Proziva ga se i što se kao gradski zastupnik nije ni pojavio na ključnoj sjednici na kojoj je donesena odluka o izgradnji novog stadiona. On se o svemu oglasio i posebno odbacio optužbe za gradske sjednice.

Otto Barić u Bauštela.hr podcastu | Foto: Bauštela.hr

Prvi demokratski izbori za Dinamovu skupštinu održavaju se 2. ožujka, a nositelj jedne od top lista za pobjedu je Otto Barić, po struci arhitekt, koji je nedavno gostovao u bauštela.hr podcastu gdje je, između ostalog, govorio o problematici izgradnje nogometnih stadiona. Razgovor je produbio s komentarom koji se odnosi na klubove glavne konkurente u Hrvatskoj za osvajanje naslova prvaka, a njegova izjava o Hajduku zadnjih dana ruši rekorde po pitanju čitanosti, ali i negativnih komentara.

Hajduk? Ja cijenim svaki klub koji igra dobar nogomet. To je potpuna hereza, ali ja mislim da bi za hrvatski nogomet bilo dobro da Hajduk bude prvak ove ili sljedeće godine, čisto da se malo osjeti. Iako mislim da se to neće desiti, rekao je u bauštela.hr podcastu Barić, a ova se njegova izjava među dinamovcima sada kategorizira kao neoprostiva. Izjavu poslušajte u nastavku.

Uz to, proziva ga se i što se, kao gradski nezavisni zastupnik, nije pojavio na ključnoj sjednici na kojoj je donesena odluka o izgradnji novog stadiona. U ovome kontekstu zamjerka je da mu do Dinama ‘nije dovoljno stalo’.

Barić na prozivke nije ostao dužan. Javnosti se obratio na Instagram profilu i poručio kako su njegove riječi izvučene iz konteksta. Kao i da na spomenutoj sjednici nije bio jer je tu bilo riječi o donošenju odluke s ciljem promocije vladajućih.

– Nije mi navika osvrtat se na neistine ili neke moje izjave koje se zlonamjerno vadi iz konteksta. No s obzirom da se takve poluistine prenose na ozbiljnim portalima kao što je to Index mislim da je red da reagiram. U gradskoj skupštini grada Zagreba je bila jedna PR točka vladajućih u kojoj se daje podrška nekom budućem sporazumu kojim će prije ili kasnije Vlada RH i Kaptol riješiti međusobne odnose oko zabilježbi na dijelu parcela u okviru zone stadiona Maksimir. Ja takve točke bez stvarnog sadržaja (jer sporazuma još nema) koje služe isključivo za promociju ‘Možemosa’ (kao i spin oko Kranjčevićeve) u principu ne podržavam, pa tako ni ne glasam za njih, napisao je Barić.

Izdvojeni članak

Stadioni u Hrvatskoj: Kako su idejna rješenja bez javnih natječaja postala standard

Kada je u pitanju prepuštanje naslova prvaka Hajduku kaže pak kako je rečenica za koju ga prozivaju bila izrečena uz ‘ironičan smiješak’.

– U jednom sam podcastu ironično, uz smiješak, rekao kako ne bi bilo loše da Hajduk bude prvak, ali i to da se to ne bude desilo. To sada zloupotrebljava kao neki stav. Mislim da je puno važnije stvarno sagledati probleme koje Dinamo ima i pokušat pronaći način da se iz tih problema izađe jer je situacija u klubu kritična, a to je stvarni izazov! Nema predaje, poručio je Barić.

Krajem 2023. godine predstavljena su dva velebna stadiona koja bi se trebala graditi u Hrvatskoj, kamp HNS-a i riješeno zemljište za novi ‘Maksimir’. Pogledajte ovdje detalje.

Copy link
Powered by Social Snap