Pretraga

Novo povećanje plaća za građevinske radnike: Hrvatska tvrtka povećala plaće za 10%

A- A+

Sindikat graditeljstva Hrvatske je uspio ispregovarati novo povećanje plaća za radnike NEXE-a. Prema novom kolektivnom ugovoru, povećana je osnovica za obračun plaće za 10%, a zadržana su i sva dosadašnja materijalna prava radnika u maksimalnom neoporezivom iznosu.

Novi kolektivni ugovor je potpisan 3. srpnja u NEXE-u, a povećana je osnovica za obračun plaće (koeficijent 1,0) za 10%. Iako je stari kolektivni ugovor imao rok važenja do lipnja 2024., zbog povećanih troškova života, poslodavac i Sindikat pristupili su kolektivnom pregovaranju godinu dana ranije.

Kolektivni ugovor ispred NEXE d.d. potpisao je zamjenik predsjednika Uprave i član Uprave NEXE d.d. Stjepan Ergović koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom te istaknuo kako se i u ostalim članicama NEXE Grupe pristupilo korekciji plaća s ciljem njihova povećanja.

Izdvojeni članak

Nova pobjeda Sindikata: Potpisali prvi kolektivni ugovor u Betaplastu, povećanje plaća od 10%

Zadovoljstvo uspješno završenim procesom kolektivnog pregovaranja u ime pregovaračkog tima Sindikata graditeljstva Hrvatske – sindikalne podružnica NEXE d.d., uz uvjerenje u nastavak dobre suradnje između Sindikata i poslodavca i u budućnosti, izrazio je glavni sindikalni povjerenik Marijan Baričević, potpisnik Kolektivnog ugovora ispred Sindikata.

Copy link
Powered by Social Snap