Pretraga

Odlične vijesti: Broj nesreća na gradilištima u padu treću godinu zaredom

A- A+

Broj nesreća koje se događaju na gradilištima u New York Cityju, a da su povezane s problemom sigurnosti, u 2021. već treću godinu zaredom padaju, i to vjerojatno kao posljedica sve većeg broja izdanih dozvola za rad.

gradilište | izvor: Unsplash

Kako piše Construction Dive, u 2021. godini je došlo do 712 incidenata, što je čak 10% manje negoli u 2020. godini. U te intervencije spadaju i ozljede i smrtni slučajevi, ali i bilo kakva oštećenja na nekretninama, koja nisu dovela do ljudskih ozljeda.

Teorija je da je došlo do smanjenja nesreća i nezgoda upravo zato što je došlo do promjena u pravilniku. Tako je sada obavezno proći edukaciju prije odlaska na veliko gradilište i povećan je broj inspekcija koji posjećuju gradilišta.

Ipak, početkom 2021. godine je došlo do nekoliko fatalnih i ozbiljnih padova, pa je Department of Building (DOB) započeo u lipnju kampanju ‘Zero Tolerance’. Kampanja je trajala tri mjeseca, a za to vrijeme su inspektori pregledali čakk 7443 gradilišta i izdali 1499 zabrana rada zbog opasnih uvjeta. Uz to, naplaćivali su i kazne, koje su znale iznositi i do 25 tisuća dolara.

Izdvojeni članak

Gradilište u Dalmaciji inspektori zabranili: Jedan sud ih podržava, a drugi negira

Sve se isplatilo, jer po istraživanju DOB-a, došlo je do pada ozljeda na gradilištima. Prvih pet mjeseci u 2021. godini je na mjesečnoj razini dolazilo do 44,6 ozljeda, dok je nakon to palo na 37,3 ozljeda.

Uz češće kontrole, padu broja nesreća je pratio i pad broja radnika. Podatci pokazuju da je tako u gradu u građevinskom sektoru u 2020. godini bilo 41300 radnika, a u 2021. godini gotovo pa tisuću manje – 40500 radnika.

Najčešći uzrok nesreća i smrtnih slučajeva na gradilištima su upravo padovi. Od devet smrtnih slučajeva u 2021. godini, njih sedam je bilo posljedica pada, kao i 205 slučajeva sveukupno od cijelog broja nesreća.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap