Pretraga

Otvara se gradilište nove javne garaže na četiri etaže uz more, gradit će ju M-p-beton

A- A+

Grad Split zaključio je postupak javne nabave za izvođenje radova na izgradnji garaže Ravne njive. Projekt će realizirati tvrtka M-p-beton. Kapacitet buduće javne garaže je 356 garažnih parking mjesta, raspoređenih na četiri etaže. Planirano je i da objekt bude okružen zelenilom. Radovi će koštati 4 milijuna eura.

garaža Ravne Njive Split

garaža Ravne Njive Split | foto: Grad Split

Split će dobiti posve novu javnu garažu, i to na Ravnim njivama. Na javnom je natječaju izabran izvođač radova, tvrtka M-p-beton, koja će projekt realizirati za 4.025.690,50 eura s PDV-om koliko je iznosila njihova ponuda u natječaju. Rok za izvršenje projekta je 12 mjeseci od početka radova, što znači da bi sve zasigurno trebalo bit gotovo do kraja 2025. godine.

Garaža bi trebala imati 365 parkirnih mjesta, od čega je 300 standardnih, 18 za osobe s invaliditetom, 36 mjesta za bicikle te 2 mjesta za punjenje električnih automobila. Tlocrtna dimenzija građevine obuhvaća 114,90 metara u dužinu te 34,15 metara u širinu. Garaža je pažljivo osmišljena kako bi bila prilagođena osobama smanjene pokretljivosti, čime se osigurava inkluzivnost i pristupačnost svim korisnicima.

Izdvojeni članak

Donosimo detalje obnove Poljuda, radovi idu u dvije faze, očekuje se izvođač radova

Građevina se sastoji od 4 parkirališne etaže. Etaže su međusobno povezane blagim kolnopješačkim rampama, te vertikalama stubišta. Pješačke komunikacije se ostvaraju kroz tri stubišne vertikale smještene uz sjevernu fasadu objekta međusobno povezuju sve etaže i stubišta koja vode direktno na vanjski prostor. Suterenskoj etaži dodatno se pristupa putem glavne ulazne pristupne rampe.

Projekt izgradnje garaže obuhvaća i uređenje okolne površine građevine na kojoj će biti konstruirani kolne, parkirne, pješačke i zelene površine. S time da je zelena površina predviđena s južne, istočne i zapadne strane objekta. Sa sjeverne strane objekta bit će pak parkiralište na otvorenom, te rampa za pristup u suterensku etažu.

Doznajte ovdje sve o splitskom mega projektu, novoj prometnoj petlji na istoku koja će koštati milijune i promijeniti sve.

Copy link
Powered by Social Snap