Pretraga

Platili izradu glavnog arhitektonskog projekta 335.000 kn, ali dokumente nisu nikad vidjeli

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju” te nad 45-godišnjakinjom zbog pomaganja u istom kaznenom djelu.

Foto: Pexels

Sumnja se da je 49-godišnjak, kao odgovorna osoba-direktor trgovačkog društva iz Zagreba i 45-godišnjakinja kao direktorica drugog trgovačkog društva, dana 20. studenoga 2017. godine zaključili ugovor između društva zastupanog po 49-godišnjaku, kao naručitelja i društva zastupanog po 45-godišnjakinji, kao pružatelja usluge za izradu glavnog projekta arhitekture za dva objekta, nakon čega je osumnjičena u ime svog trgovačkog društva 1. lipnja 2018. godine sačinila račun za uslugu izrade glavnog projekta na iznos od 335.000 kuna.

Navedeni je iznos, zatim, po nalogu osumnjičenog, iako glavni projekt nikada nije izrađen, s računa njegovog društva u siječnju i veljači 2018. godine isplaćen društvu osumnjičene, čime je osumnjičeni, uz pomoć 45-godišnjakinje, u gospodarskom poslovanju povrijedio dužnost zaštite imovinskih interesa svog društva koja se temelji na zakonu i društvu osumnjičene pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 335.000 kuna.

Neosnovane isplate

Također,sumnja se da je 49-godišnjak kao odgovorna osoba-direktor društva iz Zagreba između rujna i ožujka 2018. godine, s računa svog društva, više puta sukcesivno, navodeći kao razlog povrat pozajmica ili polog u blagajnu, obavio neosnovane isplate na svoj bankovni račun u ukupnom iznosu od 629.200 kuna te u više navrata između listopada 2017. godine i svibnja 2018. godine s računa istog društva neosnovano podigao gotovinska novčana sredstva u ukupnom iznosu od 302.700 kuna.

Novčana sredstva nije potrošio u poslovne svrhe te je time sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od 931.900 kuna, dok je društvu o čijim se interesima bio dužan brinuti prouzročio štetu u istom iznosu, stoji na stranicama Policijske uprave zagrebačke.

Nakon dovršenog kriminalističkog  istraživanja policijski su službenici podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Copy link
Powered by Social Snap