Pretraga

Političar i pjevač, sada i bauštelac: Miroslav Škoro upisao tečaj za bageristu

A- A+

Miroslav Škoro se u svojih 60 godina bavio svime i svačime – bavio se novinarstvom, bio je konzul u mađarskom gradu Pečuhu, bavi se proizvodnjom vina, a proslavio se svojom glazbenom i političkom karijerom. Saborski je zastupnik, a bio je i predsjednik strane Domovinski pokret, a jedno vrijeme je bio i jedan od potpredsjednika Hrvatskog sabora. No, sada je odlučio postati – bagerist.

Ilustracija, foto: Unsplash; Dmitriy Zub

Škoro je upisao tečaj za bageristu na Zavodu za istraživanje i razvoj sigurnosti (ZIRS) u Zagrebu, gdje je već odslušao trodnevnu teoretsku nastavu, a i dio praktičnog rada. Kako bi mogao pristupiti ispitu, mora preslušati 90 sati praktičnog rada na bageru, od čega ih je već 70-ak obavio, doznaje Telegram.

Škoro je nedavno kupio polovni bager JCB X3 i želi ovladati vještinom rada na tom stroju. Trenutno podiže imanje u Donjoj Drenovi kraj Svetog Ivana Zeline. Jednom kada položi ispit za rukovanje bagerom, kako je objasnio, vlastitim radom će uspjeti uštedjeti na radovima.

– Uređujem prilično veliko imanje na kojem će itekako biti posla za bageristu. Trebat će iskopati i prebaciti nekoliko tisuća kubika zemlje, ogroman je to posao, a radni sat bageriste plaća se od 300 do 400 kuna, objasnio je Škoro.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Znate li kako izgleda ‘hodni’ bager? Pogledajte što sve može!

Program osposobljavanja za rukovatelja bagerom se održava na Zavodu za istraživanje i razvoj sigurnosti, a cijena 120-satnog programa je 900 kuna, pa je jasno da će se investicija itekako isplatiti, nakon već samo tri sata rada.

Škoro je inače inženjer građevine, a kasnije je diplomirao ekonomiju na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. U prosincu 2017. godine je i doktorirao na temu Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije.

Copy link
Powered by Social Snap