Pretraga

Video: Uoči sezone zabrane građenja u Dalmaciji sunce, more i bageri!

A- A+

Za većinu nema goreg nego pripremiti se za dan opuštanja na plaži, a onda uz ležaljku dočekati, ni manje ni više nego bager! U susret zabrani građevinskih radova koja u većini dalmatinskih gradova stupa na snagu do kraja tjedna ovo, čini se, nije neobičan prizor. Toliko da nekim uopće ne smeta. Video sunčanja s pogledom na more i bager proširio se društvenim mrežama.

sunčanje uz more i bager | foto: screen shot FB Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

sunčanje uz more i bager | foto: screen shot FB Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Sunce, more, galebovi i – bager! Ne, ovo nije pjesnička slika ili haiku poezija već kratak opis prosječne dalmatinske plaže u danima uoči zabrane građevinski radova. Radi se punom parom svuda, pa tako i na plažama.

Izdvojeni članak

Bauštelska reportaža: Transformacija platoa Žnjan – najveće gradilište uz more

I dok je za turiste koji su došli iskoristiti pod sezonu ovo možda šokantan prizor, domaći su već navikli. Znaju oni uživati u moru na sve načine. Pokazao je to i video koji je objavljen u Facebook grupi ‘Dnevna doza prosječnog Dalmatinca‘, a koji prikazuje gospođu kako uživa na ležaljci uz more dok jedva deset metara od nje bruji bager.

I dok su u brojnim komentarima na video koji se brzinom munje proširio na društvenim mrežama ljudi u šoku, lokalci koji poznaju situaciju kažu kako je riječ o radovima koji se ne mogu obaviti ranije. Naime, tvrde, na ovom djelu Jadrana krajem svibnja i početkom lipnja jaki su južni vjetrovi i visoka plima zbog koji uređenje plaže prije sredine lipnja nema nikakvog smisla.

Investitori u Splitu su protiv zabrane gradnje u sezoni, doznajte ovdje tko ih podržava i zašto.

Copy link
Powered by Social Snap