Pretraga

Poznata građevinska tvrtka širi proizvodnju u Hrvatskoj: Ulaganje vrijedno 120 milijuna eura

A- A+

Tvrtka Knauf Insulation u Novom Marofu kreće s izgradnjom druge linije za proizvodnju izolacijskih materijala. Radi se o ulaganju većem od 120 milijuna eura u najodrživiju tehnologiju, tvornicu proizvodnog kapaciteta od 60.000 tona.

Sastanak s predstavnicima Knauf-a

Sastanak s predstavnicima grupacije Knauf | foto: Ministarstvo gospodarstva

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović održao je sastanak s predstavnicima Knauf Insulation grupacije. Na sastanku su sudjelovali glavni partner Knauf Grupe – Alexander Knauf, Tobias Stricker, Danilo Kolenc i Stjepan Mršić, kao i predstavnici poduzeća Knauf Insulation i Klaudia Oršanić-Furlan ispred Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Glavna tema ovog sastanka bila je novo ulaganje poduzeća Knauf Insulation koje se nalazi na lokaciji Novi Marof. Riječ je o drugoj proizvodnoj liniji koja vrijedi više od 120 milijuna eura. Ulaganje je to u najodrživiju tehnologiju, tvornicu proizvodnog kapaciteta od 60.000 tona, koja bi otvorila najmanje 70 dodatnih izravnih radnih mjesta u proizvodnji.

– Drago nam je da se dio vašeg globalnog poslovanja već uspješno provodi u Republici Hrvatskoj, točnije u tvornici Novi Marof. Izuzetno smo zainteresirani za širenje vaše prisutnosti u Hrvatskoj i pružit ćemo vam svu moguću podršku i pomoć u provedbi novog projekta u Republici Hrvatskoj, istaknuo je ministar Filipović na sastanku.

Izdvojeni članak

Najzaduženija građevinska firma pokušava naći izlaz: Prodaje svoju imovinu za milijarde dolara

Vodeći proizvođač građevinskog materijala za unutarnje uređenje

Inače, Knauf Grupa je osnovana kao obiteljska kompanija 1932. godine sa sjedištem u njemačkom Iphofenu te je prerasla u multinacionalnu kompaniju. Jedan je od vodećih proizvođača građevinskih materijala za unutarnje uređenje. Na globalnoj razini zapošljava 40.000 ljudi i prisutna je u preko 90 zemalja svijeta s više od 300 proizvodnih pogona.

Grupaciju čine kompanija Knauf kao tvornica gipsa i gipsanih proizvoda, Knauf Insulation koja proizvodi izolacijske materijale, Knauf Ceiling Solutions gdje nastaju rješenja za stropove i Knauf Industries koja radi na zaštitnoj ambalaži. Knauf Insulation je jedan od najbrže rastućih proizvođača izolacijskih materijala u svijetu.

Ponuda Knauf Insulation tvornice sadrži široku paletu proizvoda na bazi mineralne vune. Ti proizvodi zadovoljavaju potrebe sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u stambenim i poslovnim zgradama, kao i u industriji.

Izdvojeni članak

Priopćenje iz najveće građevinske firme u zemlji koja zapošljava 1.400 radnika o odluci Vlade

Knauf Grupacija prisutna je u Republici Hrvatskoj od 1980. godine kada je, osnivanjem pogona u Novom Marofu, započela s proizvodnjom izolacije na bazi mineralne vune. Pored tvornice Knauf Insulation u Novom Marofu, Knauf Grupa u Hrvatskoj ima dvije tvornice za proizvodnju proizvoda od gipsa – u Kninu i Krapini. Suvlasnici su i dva pogona za proizvodnju žbuka i drugih građevinskih materijala – Cemix u Polači i Đurđevcu.

Copy link
Powered by Social Snap