Pretraga

Skandal u Kutini: Gradski vijećnik bez dozvole sagradio vikendicu, pa mu europskim novcem asfaltiran prilazni put

A- A+

Vijećniku Grada Kutine iz HDZ-a, Dragi Šparavcu, u sklopu golemog projekta aglomeracije koji je sufinanciran europskim novcem, asfaltiran je poljski put do vikendice koju je uz to sagradio bez građevinske dozvole. Šparavac u svemu ovome ne vidi ništa sporno, te navodi da je asfalt kojim je izgrađena prilazna cesta prema njegovom imanju tek višak koji se negdje morao potrošiti.

asfaltiranje prilaza Kutina

asfaltiranje prilaza Kutina | foto: Grad Kutina

Ilegalna izgradnja vikendica lokalnih moćnika u Hrvatskoj dobila je još jedan nastavak. Vijećnik Grada Kutine, Drago Šparavac, odlučio je sebi izgraditi jednu, bez građevinske dozvole. Da bi Gradsko Vijeće u kojemu sjedi cijelu priču legaliziralo glasajući za prenamjenu zemljišta u toj zoni u građevinsko. No, tu nije kraj, prilaz vikendici asfaltiran je iz projekta aglomeracije Kutine, piše jutarnji.hr.

Glasao za prenamjenu svog zemljišta

Projekt aglomeracije Kutine, vrijedan približno 65 milijuna eura sufinanciran je s 55 posto iz europskog fonda i obuhvaća gradnju novih 130 kilometara vodovodnih i kanalizacijskih cijevi. Dio projekta nikako nije asfaltiranje poljskog puta koji s glavne ceste u Kutinskoj Slatini vodi do vikendice gradskog vijećnika Šparavca.

Šparavac je na svom imanju površine oko 11.000 četvornih metara, a do kojeg je do prije tjedan dana vodio blatnjavi puteljak s glavne Ulice Stjepana Kefelja, počeo graditi vikendicu, a u razgovoru za jutarni.hr priznaje da je to napravio bez građevinske dozvole i da je zapravo riječ o području koje nije ni građevinska zona. Paralelno, Gradsko vijeće u kojem sjedi kao član HDZ-a, kaže, donijelo je odluku da se to njegovo zemljište, uz nekoliko drugih, proglasi građevinskom zonom.

Izdvojeni članak

Službeno je: Šef HEP-a je bespravno gradio na Hvaru, mora ukloniti objekte

Prilaz asfaltiran ‘slučajno’

Šokantno je kako cijela situacija njemu uopće nije sporna. Komentira kako je normalno da je glasao za takvu odluku jer je riječ o njegovom zemljištu. Kada je pak riječ o novom asfaltu koji je sufinanciran i europskim novcem, kaže da za to nije znao. Brani se kako nikome nije rekao da mu asfaltiraju put, već da je voditelj projekta samoinicijativno odlučio potrošiti asfalt koji mu je ostao od krpanja glavne ulice baš pred njegovom novosagrađenom ilegalnom vikendicom.

– Ja nisam uopće bio tamo kad se to radilo. Njima je ostalo asfalta, nisu ga mogli voziti natrag u Zagreb niti prodati pa su ga negdje morali potrošiti. Ja sam tog voditelja pitao zašto je baš meni asfaltirao, a on je pred svjedokom rekao da je on to na svoju ruku napravio jer će nagodinu tamo prolaziti cesta, tvrdi Šparavac za jutarnji.hr.

Doznajte ovdje što točno obuhvaćaju radovi aglomeracije Kutina.

Copy link
Powered by Social Snap