Pretraga

Službeno je: Šef HEP-a je bespravno gradio na Hvaru, mora ukloniti objekte

A- A+

Službeno je – Frane Barbarić, predsjednik uprave HEP-a, je bespravno gradio kuću na Hvaru. Iako je Barbarić tvrdio da je radio samo rekonstrukciju stare kuće, Državni inspektorat je utvrdio drugačije. Barbariću ne preostaje ništa drugo, nego ukloniti izgrađeno. Odnosno, može se žaliti na izdano rješenje i nadati drugačijem ishodu.

Hvar, foto: Unsplash; Aleksandra Krasinska

Iako je Frane Barbarić, šef HEP-a, tvrdio da mu dozvole za radove nisu potrebne jer je radio samo rekonstrukciju starog objekta, Državni inspektorat je utvrdio drugačije i naredio da Barbarić ipak mora ukloniti izgrađene objekte. Vila je u u drugačijim gabaritima nego stari objekt, s drugačijim krovom, postoje dogradnje, napravljena je dodatna kućica, bazen i znatno promijenjen izgled okoliša na parceli, piše 24 sata.

– Ovim putem Vas obavještavamo kako je provedenim inspekcijskim postupkom na predmetnoj lokaciji utvrđeno izvođenje građevinskih radova bez pravomoćne odnosno izvršne građevinske dozvole, slijedom čega je građevinska inspekcija poduzela zakonom propisane mjere, odgovorio je Državni inspektorat na upit 24 sata.

Izdvojeni članak

Inspekcija zaustavila radove na hvarskom gradilištu predsjednika uprave HEP-a

Na rješenje koje mu je uručeno, Barbarić se još može žaliti. Ako mu žalba ne prođe, morat će srušiti i maknuti sve što je napravio bez potrebnih dozvola. Ako to odbije napraviti, novoizgrađenu vilu će ukloniti bageri Inspektorata. Zanimljivo je i da je radove na vili izvodio obrt Fjord hvarskog poduzetnika Metkiora Ćurina, koji je HEP-ov kooperant za njihove građevinske radove na Hvaru.

Podsjećamo, Barbarić ima dva objekta, od kojih je jedan stara kućica koju je legalizirao, a drugu je počeo graditi prošle godine. Novost je i bazen za koji nema građevinsku dozvolu. Krajem prošlog mjeseca su inspektori zatvorili gradilište šefa HEP-a na Hvaru – uz posjed i na samom objektu postavljeni su znakovi ‘zabranjeni radovi’. Više o tome pročitajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap