Pretraga

Inspekcija zaustavila radove na hvarskom gradilištu predsjednika uprave HEP-a

A- A+

Priča o gradilištu bez građevinske dozvole na otoku Hvaru predsjednika uprave HEP-a Frane Barbarića dobila je nastavak. Radovi su utihnuli, a uz posjed i na samom objektu postavljeni su znakovi ‘zabranjeni radovi’. Inspektori su zatvorili gradilište.

Bespravna gradnja

Bespravna gradnja | Screenshot: HRT

Podsjetimo, nedavno je otkriveno kako se u uvali u blizini Jelse izvan građevinske zone gradi kuća i bazen po nalogu Barbarića, za što on misli da ne mora imati građevinsku dozvolu jer je riječ o ‘rekonstrukciji starijeg objekta’. No, čini se da su inspektori ipak posumnjali u istinitost ovih tvrdnji.

Da u ovom slučaju nije riječ o obnovi stare kuće već o izgradnji posve nove, luksuzne vile, za Novu tv potvrdili su i mještani, među njima i Nikša Stipanović iz Zastražišća koji je zatečen u blizini gradilišta.

– Promjena ima dosta. Ovdje čovjek radi šta radi kako radi ne znam. Tu je bio stari put, tu se zaobišlo. Bila je tu stara kuća. Vidite sami ovdje je napravljeno, sad šta je tu je. Ne znam jel srušena ili nije, ali vidim da je nema, rekao je Stipanović.

Izdvojeni članak

Građevinska inspekcija najavila: Kreće rušenje bespravnih objekata na Braču, Hvaru i u Istri

Mještani potvrđuju kako su na spornom gradilištu viđeni radnici Metkiora Ćurina, poduzetnika čija je tvrtka kooperant HEP-a na Hvaru, koji također ima imovinu na području čiji dio za HEP uređuje. Od Općine Jelsa zatražen je i podatak o ukupnim iznosima koji su uplaćeni Ćurinovoj tvrtki koju se povezuje i s gradnjom vile. Općina nije omogućila uvid u dokumentaciju. Načelnik Općine Jelsa, Nikša Peronja umjesto toga prstom upire u zastupnika MOST-a Troskota. Podsjetimo, Zvonimir Troskot je ispred MOST-a javno postavio pitanje Ministarstvu graditeljstva – kako je moguće da predsjednik uprave HEP-a koristi svoju nepotističku poziciju da može graditi vilu na poljoprivrednom zemljištu koja nije obuhvaćena prostornim planom grada Jelse. Više o tome pročitajte ovdje.

– Cijelo vrijeme govorim da se radi o unutarstranačkoj borbi između HDZ-ovaca, koju izjavu vi nikako da prenesete, jer vam očito iz nekog razloga ne paše, a gospodin Troskot je očito nasjeo na HDZ-ovu igru i sad će morati sve laži koje je izrekao, koje se tiču Općine Jelsa i mene objasniti na sudu, rekao je Peronja za Novu tv.

Općinsko vijeće je, tvrdi, prije nekoliko godina kroz proračun odobrilo stavku projektne dokumentacije da Općina “pogura” HEP da se stanovništvu što prije dovede struja. S time da  građevinske dozvole na ime HEP-a postoje za sve vale za kabliranje, a ne samo za jednu. Izvide o ovoj aferi i dalje provode i DORH i USKOK. Javnost čeka se Barbarićevo očitovanje.

Copy link
Powered by Social Snap