Pretraga

Slijedi zamrzavanje imovine ruskih oligarha: Posjeduju vile na Jadranu?

A- A+

Hrvatska će uskoro, kao i sve ostale zemlje članice Europske unije, zamrznuti imovinu ruskih građana bliskih Kremlju. Na tome se radi ovih dana, a ruski oligarsi su informirani o svim sankcijama. Imovina im je zamrznuta diljem svijeta, a imaju ju i u Hrvatskoj.

luksuzna vila

Luksuzna vila, ilustracija | foto: Unsplash

Kako piše dnevnik.hrdnevnik.hr, neslužbeno su doznali od visokih izvora u Ministarstvu financija, kako slijedi zamrzavanje imovine ruskih oligarha u Hrvatskoj, kojih ima najmanje osamdeset. Zamrzavanje imovine odvijat će se tako da će ga svaka imovinska institucija u Hrvatskoj provoditi unutar svoje nadležnosti. Tako će MUP će biti zadužen za vozila, lučke kapetanije za brodove, Burza za dionice, a još se ne zna hoće li za račune biti nadležna FINA ili banke. Imovinu tako neće moći ni otuđiti ni prodati.

Hrvatska će ovaj potez povući na temelju Zakona o međunarodnim mjerama ograničenja iz 2008., te Uredbe EU-a od 25. veljače. Također neslužbeno, među onima koji bi se mogli naći na toj listi spominje se jedan ruski oligarh i vile na Malom Lošinju, potom Šipovo, a pitanje je i što će biti s PPD-om i Đurom Đakovićem, jer je i u tim firmama ruski kapital.

Copy link
Powered by Social Snap