Pretraga

Spegra ima novog člana Uprave, Ante Buzov iz profesure prelazi u realni sektor

A- A+

Po prvi put od svog osnutka splitska tvrtka Spegra imat će dvočlanu Upravu. U upravljačku strukturu Uprave Spegra ulazi osoba koja nije iz obitelji Borovina, vlasnika tvrtke. Naime, član uprave ove velike građevinske tvrtke postaje dr. sc. Ante Buzov, poslijedoktorant Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu.

Gradilište | izvor: Unsplash

U renomiranu građevinsku tvrtku Spegra stiže pojačanje na upravljačkoj poziciji. Dr.sc. Ante Buzov s Fakulteta građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu napušta obrazovni sustav i postaje drugi član Uprave tvrtke, piše lidermedia.hr.

– Spegra je tvrtka koju sam uvijek doživljavao kao pozitivan primjer iz gospodarskog sektora a u svom se radu bave upravo radovima koji su meni izrazito zanimljivi, štoviše upravo u tom smjeru se i kretao moj razvoj u znanstvenom radu. Mišljenja sam kako su u Hrvatskoj, a i šire,  najbolji u svom području, što je i vidljivo kroz brojna priznanja i odlikovanja koja su kroz godine stjecali, rekao je Buzov za lidermedia.hr istakavši kako je s Spegrom prethodno surađivao na fakultetskim projektima.

Izdvojeni članak

Razgovarali smo s tvrtkom koja radi na kompleksnoj obnovi zagrebačke katedrale: Ojačavaju svodove, a vjetar diktira tempo

– Kao nastavno osoblje, u Spegri smo uvijek imali primjer lijepe priče. Od njih smo mogli učiti, primjenjivati njihove konkretne projekte kao realni primjer u nastavi, njihove detalje, rješenja, slike s gradilišta. Oni su nam izlazili u susret u brojnim organizacijama terenske nastave, gdje su studenti imali mogućnost upoznavanja i uvida u suvremene tehnologije izvedbe, materijale i rješenja pojedinih problema, objašnjava Buzov.

Ante Buzov rođen je u Splitu. Diplomirao je na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu na području Zidanih konstrukcija, a doktorat je stekao 2019. godine s temom ‘Utjecaj nekih parametara na ponašanje i graničnu nosivost višedijelnih kamenih stupova pri statičkom opterećenju i potresu‘. Prihvaćanjem ponude Spegre Buzov ostavlja posao na Fakultetu građevinarstva arhitekture i geodezije u Splitu.

Pogledajte ovdje kako je tvrtka Spegra deset tona tešku kupola precizno postavila na crkvu Sv. Franje.

Copy link
Powered by Social Snap