Pretraga

Top 5 najčitanijih tekstova na Baušteli u 2021. godini

A- A+

Za nekoliko dana proslavit ćemo kraj 2021. i početak 2022. godine. Za nas s portala bauštela.hr, 2021. godina puno znači jer se ove godine, točnije 1. veljače, naš portal prvi puta pojavio online. Od onda smo zabilježili veliki rast, s velikim skokovima čitanosti u rujnu. Treći i najmlađi portal nakladnika Pametna kuća, specijaliziran je za građevinski sektor te sve što se veže uz njega. Građevinarstvo, arhitektura, nekretnine, dizajn interijera, obnova od potresa, sve su to teme koje portal pomno prati i obrađuje za svoje čitatelje.

ilustracija: bauštela.hr

S listom najčitanijih tekstova ćemo odozada prema prvom mjestu pa ćemo tako početi s tekstom kojeg vrijedi spomenuti, a nije ušao u top 5.

Vrijedan spomena

Tekst koji je vrijedan spomena, i zamalo je ušao u top 5, nalazi se na šestom mjestu, naslova je Objašnjenje razlike između posjedovnog i vlasničkog lista. Sigurno ste do sada puno puta čuli za pojmove “posjedovni list” i “vlasnički list”. Iako na prvi pogled može izgledati da se radi o dva sinonimna pojma, njihovo je značenje ipak različito. Naime, posjedovni list sadrži podatke o katastarskoj čestici i podatke o posjedniku te ga izdaje katastar. Međutim, posjedovni list nije ujedno i dokaz o vlasništvu, već vlasnički list kojeg pak izdaje gruntovnica.

Izdvojeni članak

Objašnjenje razlike između posjedovnog i vlasničkog lista

Peto mjesto

Prvi tekst koji je ušao u top pet najčitanijih tekstova na portalu u 2021. godini, točnije u prvih deset mjeseci postojanja portala je Što je tabularna izjava i kako treba izgledati? Tijekom procesa kupovine nekretnine jedan od prvih koraka je davanje tabularne izjave. No, što je točno tabularna izjava, što se njome izjavljuje i kako bi trebala izgledati?

Izdvojeni članak

Što je tabularna izjava i kako treba izgledati?

Četvrto mjesto

Ovo mjesto pripada zanimljivom tekstu o Zagrebu i dijelovima Zagreba u kojima je buka veliki problem, naslov je Analizirali smo koja su najbučnija područja u Zagrebu: Pogledajte stanje u vašem kvartu. Nije nepoznato da se neki građani grada Zagreba žale na buku, što zbog cestovnog prometa, što zbog željezničkog, pa neki i zbog industrijskih zona. Na slikama su prikazane karte Zagreba u odnosu na izvor buke. Najveću buku u Zagrebu proizvodi cestovni promet, zatim ga slijedi željeznički promet, a posljednja je industrijska buka. Srećom pa je industrija u većini slučajeva izolirana od stambenih objekata, no neki pogoni se i dalje nalaze u naseljenim dijelovima grada. Zagrebački tramvaj, koji također proizvodi podosta buke, svrstan je pod cestovni promet.

Izdvojeni članak

Analizirali smo koja su najbučnija područja u Zagrebu: Pogledajte stanje u vašem kvartu

Treće mjesto

Prva tri mjesta su zauzeli malo praktičniji autorski tekstovi usko povezani za konkretne bauštelske poslove oko kuća, Aluminijski, plastični ili od lima: Koji su oluci najbolji? Ako postavljate novi sustav oluka (krovnog žlijeba) na kuću, sigurno ste se zapitali od kojeg materijala je najefikasniji oluk, kakvi su odnosi u cijenama i koji je postupak ugradnje sustava krovnog oluka. Ovisno o vrsti krova, nagibu i rasporedu vanjskih zidova, procijenit ćete sami nakon što pročitate detalje o olucima u tekstu.

Izdvojeni članak

Aluminijski, plastični ili od lima: Koji su oluci najbolji?

Drugo mjesto

Vice prvak bauštele u 2021. godini je tekst o vrstama temelja koji se mogu koristiti za izgradnju kuće, pošto je 2020. godina obilježena potresima, vrlo je važno dobro odabrati Temeljna ploča ili trakasti temelji, koja je opcija bolja prilikom izgradnje kuće? Potresi u Hrvatskoj su u dobro preispitali konstrukcijsku kvalitetu gradnje u Hrvatskoj, pa samim time i temelje koji su početna faza kvalitetne izgradnje. U našem podneblju se koriste dvije varijante temelja za izgradnju kuća, temeljna ploča i trakasti temelj. Kroz tekst ćemo proći kroz oba dvije opcije i možda pomoći onima koji grade kuću kako bi lakše donijeli odluku.

Izdvojeni članak

Temeljna ploča ili trakasti temelji, koja je opcija bolja prilikom izgradnje kuće?

Prvo mjesto

Daleko najčitaniji tekst na našem portalu ove godine bio je Što je bolje postaviti na krov, crijep ili lim? Ako postavljate novo krovište na kući ili vikendici sigurno vam je kroz glavu prošlo pitanje što je bolje postaviti, crijep ili lim. Oboje imaju svoje prednosti i mane, ovisno o preferencama, području Hrvatske u kojem se nalazite i budžetom kojim raspolažete u tekstu ćete pronaći odgovore za vrstu krovišta koja vam najviše odgovara.

Izdvojeni članak

Što je bolje postaviti na krov, crijep ili lim?

Najzabavniji tekst

Najčitaniji od zabavnih tekstova bila je zanimljiva priča iz susjedstva Izgradio rotirajuću kuću jer mu je žena uvijek htjela lijep pogled: ‘Sada neka bira’. Vojin Kusić iz Srpca, mjesta u Bosni i Hercegovini koje se nalazi blizu granice s Hrvatskom kod Nove Gradiške, napravio je posebnu kuću koja se nalazi na šesterokutnom temelju na kojem se vrti 12 valjaka. Nosivost im je 5 tona zbog čega je kuća u potpunosti stabilna.

Izdvojeni članak

Izgradio rotirajuću kuću jer mu je žena uvijek htjela lijep pogled: ‘Sada neka bira’

Želimo se zahvaliti svim našim čitateljima u 2021. te zaželjeti sretnu i uspješnu 2022. godinu.

Copy link
Powered by Social Snap