Pretraga

U Istri kreće gradnja još jedne POS zgrade koja će imati 84 stana

A- A+

Grad Umag danas službeno pokreće još jedan investicijski projekt koji će obradovati mnoge Umažanke i Umažane. Tako je potpisan ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, čime i službeno započinje izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu.

Foto: Grad Umag

U Gradskoj vijećnici gradonačelnik Vili Bassanese, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, Zajednica ponuditelja LAVČEVIĆ d.d. Split i LAVČEVIĆ INŽENJERING d.o.o. Split te odabrani stručni nadzor iz konzaltinga EKO-PLAN d.o.o. potpisali su Ugovor o izgradnji višestambene građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje, čime i službeno započinje izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu.

U konačnici će navedeno rezultirati izgradnjom ukupno 206 POS stanova u Umagu, što iznosi više nego li ukupan broj svih POS stanova u ostatku Istre.

Izdvojeni članak

Mladim obiteljima predstavljeni njihovi novi domovi: Ovako će izgledati POS-ove kuće u nizu

Otkrili kako će izgledati zgrada

U ime APN-a potpisivanju su prisustvovali zamjenik direktora Dragoljub Kljajić te pomoćnik direktora Josipa Tokić, a u ime Zajednice ponuditelja LAVČEVIĆ d.d. Split i LAVČEVIĆ INŽENJERING d.o.o. SPLIT, koja je odabrana temeljem javnog natječaja, s ekonomski najpovoljnijom ponudom, prisustvovali su član Uprave Stipe Gulić te Matej Perić. Potpisivanje je prisustvovao i direktor odabranog stručnog nadzora Davor Plenković iz konzaltinga EKO-Plan d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost Ugovora iznosi 50.913.341,74 kune. Ujedno, potpisan je i Aneks ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu društveno poticane stanogradnje.

Četvrta po redu višestambena građevine u okviru Programa društveno poticane stanogradnje u Umagu imat će 84 stana, uređeni okoliš i parkirališta. Zgrada će biti izgrađena na čestici površine 6.601,00 m2, sadržavat će šest nadzemnih etaža (prizemlje plus pet katova), dva zasebna ulaza, dva stubišta i dva lifta. Za godinu i pol dana tako će 250 građana Umaga useliti u nove stanove te krenuti s novim poglavljem svojih života.

Izdvojeni članak

Briga o radnicima: Direktor jedne hrvatske tvrtke izgradio dvije zgrade za svoje zaposlenike

Demografska politika

Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojem do izražaja dolazi suradnja Ministarstva graditeljstva, APN-a i Grada Umaga. Radi se o jednom od najboljih projekata javno-javnog partnerstva u državi. Na toj osnovi uspješne sinergije države i grada na najvećem su dobitku sugrađani, koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje. S obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje ujedno od najvažnijih životnih problema, a u smjeru pomoći prije svega mladima, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost.

– Projekt poticane stanogradnje je prije svega razvojan i poticajan društveni program čija je vrijednost višeznačna jer ulijeva sigurnost u budući razvoj zajednice, u ovom slučaju zajednice grada Umaga. Umag je i grad djece i grad mladih ljudi, stoga je ovaj projekt sastavni dio demografske politike koju kontinuirano provodimo za sve kvalitetniji život umaških obitelji i mladih, a time i sretniju zajednicu, naglasio je prilikom svečanog potpisivanja ugovora gradonačelnik Vili Bassanese.

Copy link
Powered by Social Snap