Pretraga

Briga o radnicima: Direktor jedne hrvatske tvrtke izgradio dvije zgrade za svoje zaposlenike

A- A+

Za svoje radnike Mijo Pašalić odlučio je riješiti stambeno pitanje. Izgradnjom dvije stambene zgrade svi zaposlenici Pašalićeve tvrtke ‘Apfel’ dobit će svoje stanove, a u svakoj zgradi bit će njih osam površine 60 kvadratnih metara.

stanovi makarska

‘Apfel’ stanovi | foto: Apfel

Problem nedostatka kvalitetne i cjenovno prihvatljive stanogradnje ‘Apfel’ je riješio izgradnjom stanova za svoje djelatnike.

Za 13 zaposlenika i njihove obitelji makarska tvrtka ‘Apfel‘ odlučila je riješiti problem stambenog pitanja. Izgrađene su dvije stambene zgrade, a u svakoj od njih nalazi se osam stanova površine 60 kvadratnih metara.

16 stanova za 13 zaposlenika

Kako navode iz tvrtke ‘Apfel’ riječ je o svojevrsnom subvencioniranju kupovine stanova, jer stanovi nisu bili oglašeni za prodaju na slobodnom tržištu. Na ovaj način 13 zaposlenika, među kojima su obitelji s dvoje djece, samohrani roditelji, tek vjenčani parovi i samci, riješilo je svoje stambeno pitanje.

– Možda je ludo, ali sve što želim od ovog projekta je da stanari uživaju u svojim stanovima, rekao je Matko Pašalić, izvršni direktor ‘Apfela’.

Izdvojeni članak

Demografsko graditeljstvo: Mlade obitelji dobivaju novac za izgradnju i adaptaciju kuća

Atraktivan grad, ali s problemom stanogradnje

Makarska je, navode iz ‘Apfela’ atraktivan mediteranski grad u kojem je život ugodan. Grad je dovoljno velik da zadovolji sve potrebe svojih građana. No, unatoč tome problem stanogradnje ipak postoji. S obzirom na to da tvrtka radi u lokalnoj zajednici imali su potrebu, navode iz ‘Apfela’, potaknuti njen razvoj kroz projekte. Tako je nastao i projekt stambenog zbrinjavanja.

– S obzirom na to da zapošljavamo više od 120 ljudi, često su nam se znali obratiti s pitanjima vezanim uz rješavanje stambene situacije. Svjesni smo da su baš zaposlenici naša najveća snaga i sretni smo da smo mogli pomoći u rješavanju stambenog pitanja za 13 mladih obitelji, rekao je Matko Pašalić, izvršni direktor tvrtke ‘Apfel’ te je dodao da svi broje dane do useljenja u nove stanove.

stanovi apfel

‘Apfel’ stanovi | foto: Apfel

Copy link
Powered by Social Snap