Pretraga

Mladim obiteljima predstavljeni njihovi novi domovi: Ovako će izgledati POS-ove kuće u nizu

A- A+

U ožujku ove godine Grad Virovitica predstavio je projekt izgradnje POS-ovih kuća u nizu kojim se nastoji pomoći mladim obiteljima u stjecanju ‘vlastitog doma u vlastitom gradu’. Projekt poticane gradnje se nastavlja, a zainteresiranim obiteljima prezentirano je idejno rješenje njihovih budućih domova.

Kuće u nizu za mlade obitelji u Virovitici, vizualizacija | foto: Grad Virovitica

U svrhu provedbe projekta poticane stanogradnje iz Grada provode anketu zainteresiranosti na koju su se javile ukupno 43 obitelji.

Tijekom ožujka ove godine Grad Virovitica predstavio je projekt poticane stanogradnje kojim je, kako navode, najavio izgradnju POS-ovih kuća u nizu za mlade obitelji koje bi tako stekle ‘vlastiti dom u vlastitom gradu’. Nakon provođenja ankete zainteresiranosti Grad je prijavljenima prezentirao idejno rješenje njihovog budućeg doma.

Kao sljedeće korake iz Grada navode konstituiranje novog saziva Gradskog vijeća Grada Virovitice, nakon čega će se na jednoj od prvih sjednica donijeti odluke potrebne za provođenje projekta POS-a, kao i kriteriji i mjerila za kupovinu kuća.

Izdvojeni članak

POS-ove kuće u nizu za mlade obitelji: Grad želi osigurati što manju cijenu kvadrata

Prezentirana idejna rješenja

Kada je u ožujku najavljen projekt poticane stanogradnje iz Grada navode da će broj obiteljskih kuća ovisiti o zainteresiranosti građana. Tada najavljuju i dva tipa kuća, za veće i manje obitelji, čija su idejna rješenja sada prezentirali.

Kuće u nizu za mlade obitelji u Virovitici, vizualizacija | foto: Grad Virovitica

– Procijenjena sadašnja vrijednost kuće po kvadratu bila bi od 900 do 950 eura, a što će točno pokazati javna nabava za izgradnju nakon pribavljanja građevinskih dozvola. Grad želi svojim sugrađanima osigurati što nižu cijenu kuće po kvadratnom metru pa je spreman odreći se svih svojih troškova: cijene gradilište, troškova izgradnje ukupne komunalne infrastrukture, osloboditi od komunalnog doprinosa, a i sve druge troškove koji se jave tijekom izgradnje, a sve da bi cijena bila ispod 1.000 eura po kvadratu kako ikako bude moguće, navodi virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap