Pretraga

U Sesvetama privedeni muškarac i žena koji su prodali tuđu kuću

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom i 67-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prijevara” na štetu 45-godišnjakinje.

policija-3

Naime, od srpnja 2017. godine do prosinca 2020. godine u Zagrebu i Sesvetama osumnjičena je kao direktor i odgovorna osoba osumnjičenog trgovačkog društva, prema prethodno stvorenoj namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, u ime osumnjičene agencije za prodaju nekretnina, oglasila nekretninu upisanu u Općinskom sudu u Sesvetama, zemljišnoknjižnom odjel u Sesvete.

Nakon što je oštećena iskazala namjeru da kupi navedenu nekretninu, lažnim su je prikazivanjem činjenica kao i prikrivanjem činjenice da oni nisu vlasnici nekretnine, sklopili s oštećenom dva predugovora i to u kolovozu 2017.  godine u kojem su lažno naveli da je navedena nekretnina vlasništvo osumnjičenog trgovačkog društva, da nije opterećena teretima te da ne postoje prava trećih osoba u pogledu vlasništva ili posjeda na istoj, a drugi u ožujku 2019. godine.

Izdvojeni članak

Lažno mu obećala zajednički suživot pa ga prevarila za 27.000 kuna

Isplatila im 390.000 kuna

Oštećenoj su lažno predočili da će joj u svrhu kupoprodaje obaviti određene popravke i adaptaciju na nekretnini, iako stvarnu namjeru niti za prodaju niti za popravke i adaptaciju nisu imali, niti su uopće bili vlasnici predmetne nekretnine. Oštećena je u sve navedeno povjerovala te s njima zaključila prvi, a zatim i drugi predugovor te nakon što je pristala na adaptaciju, isplatila im je iznos od 390.000 kuna na ime kupoprodaje kuće, kupoprodaje zemljišta i adaptacije.

Osumnjičeni nisu oštećenoj omogućili uknjižbu prava vlasništva niti obavili preuzetu obavezu adaptacije kuće, čime su ju oštetiti za navedeni iznos od 390.000 kuna koji su protupravno zadržali za sebe. Materijalna šteta iznosi oko 390.000 kuna.

Izdvojeni članak

Uznemirujuće otkriće građevinskih radnika prilikom gradnje POS-ovih stanova, intervenirala policija

Osumnjičeni se nalazi u istražnom zatvoru

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je u zakonskom roku predana pritvorskom nadzorniku dok se osumnjičeni od ranije nalazi u istražnom zatvoru, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Copy link
Powered by Social Snap