Pretraga

Lažno mu obećala zajednički suživot pa ga prevarila za 27.000 kuna

A- A+

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjakinjom zbog sumnje da je počinila kazneno djelo “Prijevara”.

policija-5

Sumnja se da je lažnim obećanjem o zajedničkom suživotu s oštećenim, a potom i lažnim prikazivanjem činjenica o financijskom stanju, 26. siječnja 2021. godine od oštećenog zatražili novčani iznos od 2.000 kuna na ime dugovanja za stanarinu.

Nakon što joj je oštećeni predao zatraženi novac, osumnjičena ga je lažnim prikazivanjem činjenica da joj je novac potreban za prijevoz pokojne majke iz Rijeke u Garešnicu zatražila iznos od 10.000 kuna. Oštećeni joj je i tada povjerovao te joj predao zatraženi novčani iznos da bi ponovo lažno prikazujući da joj je novac potreban kako bi namirila dugovanje svoje majke od oštećenoga zatražila iznos od 15.000 kuna. I taj put oštećeni je povjerovao u navode 55-godišnjakinje te joj predao traženi novčani iznos.

Izdvojeni članak

Dogovarao radove i uzimao avans znajući da ih nikada neće obaviti

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi 27.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičene je podneseno Posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Copy link
Powered by Social Snap