Pretraga

Dogovarao radove i uzimao avans znajući da ih nikada neće obaviti

A- A+

Osumnjičeni je u dva navrata na račun svog trgovačkog društva uzeo predujam za izvođenje radova od ukupno 20.400 kuna iako je znao da radove neće nikada izvesti.

policija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom i trgovačkim društvom iz Svetog Ivana Zeline zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Prijevara u gospodarskom poslovanju”, dok je trgovačko društvo počinilo djelo u svezi članka 3. stavak 1. Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

Izdvojeni članak

Provalili na gradilište i ukrali bojlere, materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna

Sve je isplanirao

Naime, sumnja se da je 33-godišnjak kao vlasnik i osnivač osumnjičenog trgovačkog društva početkom kolovoza 2020. godine s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi s odgovornom osobom trgovačkog društva iz Zagreba, lažnim prikazivanjem činjenica, dogovorio izvođenje građevinskih radova.

Po dovođenju u zabludu odgovorne osobe u oštećenom trgovačkom društvu, osumnjičeni je u dva navrata na račun svog trgovačkog društva uzeo predujam za izvođenje radova od ukupno 20.400 kuna iako je znao da radove neće nikada izvesti.

Izdvojeni članak

Sam svoj majstor: Priključio se na glavni elektrovod i krao struju kako bi uzgajao konoplju

Predujam nikad nije vratio

Nakon dovršenoga kriminalističkoga istraživanja protiv osumnjičenog, koji otuđeni predujam nikad nije vratio, podneseno je posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, stoji na stranicama Policijske uprave zagrebačke.

Copy link
Powered by Social Snap