Pretraga

U turopoljsku tvornicu parketa uloženo deset milijuna eura, a sve što se proizvede ide u izvoz

A- A+

S godišnjim prihodom od oko 75 milijuna eura, Weitzer Grupa sa sjedištem u austrijskom Weizu među deset je vodećih proizvođača parketa u Europi. U pogonima u Weizu i Güssingu, Gyékényesu u Mađarskoj, a i Turopolju, Weitzer Grupa zapošljava oko 550 radnika.

Foto: Unsplash

Ovog ljeta proizvodnja će početi u novom pogonu za proizvodnju parketa u tvornici Pana u Turopolju pokraj Velike Gorice, a predsjednika Uprave Weitzer Grupe Josefa Stoppachera za Novac je otkrio kako je u novi pogon Pane uloženo deset milijuna eura, a trenutno se u pogonu odvija probna proizvodnja.

– S obzirom na neka manja dodatna ulaganja i dovršetak procesa ishođenja potrebnih dozvola, očekujemo službeni početak proizvodnje ovo ljeto. Trenutno smo u procesu zapošljavanja dvadesetak zaposlenika, čime će Pana do kraja 2021. godine imati sveukupno blizu 200 zaposlenika, od kojih će u novoj tvornici raditi otprilike njih 60, kazao je Stoppacher, podsjećajući da je Weitzer Grupa u vlasničku strukturu Pane ušla 2018., a paket od 74,5 posto vlasništva u turopoljskoj tvornici stekla u veljači 2020.

Izdvojeni članak

U Ogulinu se gradi najveća tvornica podnih laminata: Patentna rješenja osigurala su im vodeće mjesto na tržištu

Veliki planovi

U Turopolju će Weitzer Grupa proizvoditi dvije vrste dvoslojnog parketa s planom da godišnja produkcija u iduće tri godine dosegne 900.000 četvornih metara parketa. U ovoj godini planiraju preraditi između 31.000 i 35.000 prostornih metara drvnih trupaca i na tržište plasirati 450.000 kvadrata parketa.

Trenutno se u turopoljskoj Pani proizvode masivni drveni podovi od hrasta, a u Weitzer Grupi su ocijenili prijeko potrebnim da svoju ponudu prošire za višeslojne podove, zbog čega su pokrenuli investiciju u tvornicu dvoslojnih parketa. Stoppachee je isto tako napomenuo da je Pana na početku ulaganja i investicijskog ciklusa imala oko 130 zaposlenika te da je Weitzer Grupa u posljednje tri godine otvorila 50 novih radnih mjesta u Turopolju, s tim da se trenutno traže novi zaposlenici, piše Novac.

Copy link
Powered by Social Snap