Pretraga

Upis za ‘Urbane studije’ u Rijeci produžen do 1. rujna

A- A+

Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam Deltalab koji djeluje pri Sveučilištu u Rijeci produžio je rok za prijave za upis nove generacije studenata interdisciplinarnog sveučilišnog specijalističkog studija ‘Urbani studiji’. Upis u program moguć je do 1.rujna.

urbani studiji

urbani studiji | foto: deltalab

Urbani studiji‘ su interdisciplinarni sveučilišni specijalistički studij prostornog i strateškog dizajna kompleksnih urbanih sustava, fenomena i transformacija. Inovativni kurikulum ‘Urbanih studija’ okuplja stručnjake iz širokog spektra znanstvenih i umjetničkih disciplina u dinamičan obrazovni proces koji kombinira predavački i radionički program, istraživačku i metodološku praksu u okviru specifičnog tematskog fokusa generacije. Studiji pak obuhvaćaju i bogati program gostujućih predavanja, te mentorirani razvoj individualnih završnih radova studenata.

Izdvojeni članak

Što nakon Građevinskog fakulteta? Studenti nam otkrivaju svoje planove

Program je namijenjen svima čija istraživanja i prakse utječu na izgrađeno i programirano okruženje, strateško planiranje, infrastrukturne kapacitete te kolektivne imaginarije. Naime, ‘Urabni studiji’ nude interdisciplinarno obrazovanje nužno za smislen doprinos razvoju otvorenih, inkluzivnih i otpornih urbanih sustava u kontekstu suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških kriza.

Deltalab, multidisciplinarni centar Sveučilišta u Rijeci posvećen je istraživanju i praksi prostornog i strateškog dizajna u kontekstu suvremenih političkih, ekoloških i tehnoloških kriza. Kroz dvije povezane osi djelovanja – interdisciplinarni sveučilišni specijalistički studij ‘Urbani studiji’, te istraživačku, konzultantsku i arhitektonsku praksu, Deltalab kritički ispituje i pragmatično razvija prostorna i strateška rješenja.

Pogledajte ovdje kako se studenti bave pitanjem održive gradnje.

Copy link
Powered by Social Snap