Pretraga

Uspješno spojene dvije svjetske građevinske tvrtke u jednom brendu: Stvaraju rješenja za stropove

A- A+

Dva najpriznatija svjetska proizvođača stropova, Armstrong Ceiling Solutions i Knauf AMF, udružili su snage kako bi ponudili najbolje u jednom zajedničkom brendu – Knauf Ceiling Solutions. Novi proizvodni program ponuditi će arhitektima, projektantima i izvođačima radova više izbora i inspiracije.

Knauf ceiling solutions

Sustavi stropova | foto: Knauf ceiling solutions

U Knauf Ceiling Solutions tvrde kako sada nude veću raznolikost i beskrajne mogućnosti, kao i inovacije u održivom dizajnu i funkcionalnosti stropova. U njihovom programu nalaze se sustavi iz više vrsta materijala koji ispunjavaju sve zahtjeve klasične primjene i specijalna rješenja, prema najvišim zahtjevima za svaku kategoriju proizvoda.

Razvijaju sustave metalnih stropova, akustične obloge, sustave mineralnih stropova, stropna jedra, baffle, zidne apsorbere, kao i specijalni monolitni strop koji apsorbira zvuk klase A. U Knauf Ceiling Solutions kažu kako je sada moguće kreirati uzbudljiva stropna rješenja koristeći proizvode oba brenda, a to omogućuje ispunjavanje najviših projektantskih zahtjeva u pogledu kreativnosti, funkcionalnosti i održivosti.

Izdvojeni članak

Poznata građevinska tvrtka širi proizvodnju u Hrvatskoj: Ulaganje vrijedno 120 milijuna eura

Razvoj grupacije Knauf u Hrvatskoj

Podsjetimo, Knauf Ceiling Solutions dio je grupacije Knauf, koja je osnovana kao obiteljska kompanija 1932. godine sa sjedištem u njemačkom Iphofenu te je prerasla u multinacionalnu kompaniju. Grupacija Knauf je jedan od vodećih proizvođača građevinskih materijala za unutarnje uređenje. Na globalnoj razini zapošljava 40.000 ljudi i prisutna je u preko 90 zemalja svijeta s više od 300 proizvodnih pogona.

U Hrvatskoj je Knauf tvrtka prisutna od 1980. godine kada je, osnivanjem pogona Knauf Insulation u Novom Marofu, započela s proizvodnjom izolacije na bazi mineralne vune. Nedavno su najavili izgradnju druge linije za proizvodnju izolacijskih materijala. Radi se o ulaganju većem od 120 milijuna eura u najodrživiju tehnologiju, tvornicu proizvodnog kapaciteta od 60.000 tona. O tome možete više čitati ovdje.

Knauf Grupa u Hrvatskoj ima dvije tvornice za proizvodnju proizvoda od gipsa – u Kninu i Krapini. Suvlasnici su i dva pogona za proizvodnju žbuka i drugih građevinskih materijala – Cemix u Polači i Đurđevcu.

Copy link
Powered by Social Snap