Pretraga

Video: Zbog obilnih kiša klizište progutalo sveti indijski hram, 9 poginulih

A- A+

Devet osoba je umrlo, a strahuje se da su deseci ostali zarobljeni nakon što se drevni hinduistički hram srušio u indijskoj državi Himachal Pradesh zbog jakih kiša. U tijeku su operacije spašavanja.

urušio se hram

urušio se hram | foto: screenshot you tube

Hram u popularnom turističkom gradu Shimla urušio se nakon aktivacije klizište uslijed višednevne jako kiše koja je također uzrokovala i poplave. A koliko je situacija ozbiljna najbolje pokazuje činjenica da je u Himachal Pradeshu 21 osoba umrla je u posljednja 24 sata u nesrećama povezanim s kišom. Pogledajte video:

Državni ministar Sukhvinder Singh Sukhu, na mjestu odrona rekao je za BBC da bi oko između 20 i 25 ljudi moglo biti zarobljeno ispod ruševina. Također uputio je i apel građanima da ostanu u kućama kako broj žrtava od ovog monsunskog nevremena ne bi bio još i veći.

Izdvojeni članak

Čak 28% površine Hrvatske može se pretvoriti u opasno klizište

Tisuće turista posjećuju brdovitu državu Himachal Pradesh, posebno njezin glavni grad Shimlu kako bi uživali u hladnom vremenu i slikovitom krajoliku. Tako da se trenutno ovdje nalaze turisti iz cijeloga svijeta. Videozapisi koje proteklih dana dijele na društvenim mrežama prikazuju poplavljena vozila i zgrade, drveće kako pada na automobile i ljude koji su ostali blokirani zbog zatvaranja cesta. Također, javnosti dostupni videozapisi pokazuju ogromne stijene koje blokiraju put do hrama Kedarnath.

Ekolozi podsjećaju kako su često izražavali zabrinutost zbog infrastrukturnih promjena koje su napravljene kako bi se zadovoljio priljev turista u indijske himalajske države. Kažu da bi to moglo u budućnosti izazvati pustoš u ovim ekološki osjetljivim regijama, posebno u kombinaciji s ekstremnim vremenskim nepogodama.

Pogledajte video kako za svibanjskih poplava urušen most u Vukšincu.

Copy link
Powered by Social Snap