Pretraga

VIDEO: Pogledajte kako je vodena bujica urušila most u Vukšincu

A- A+

Na sjeveru Hrvatske bujica vode stvara sve veće probleme za stanovnike i uništava lokalnu infrastrukturu. Nalet vode urušio je pješački drveni most u Vukšincu, u Donjoj Stubici, koji je služio kao pješački prijelaz u sklopu gradilišta novog mosta.

urušavanje mosta Donja Stubica

urušavanje mosta Donja Stubica | screenshot Facebook

Gradilište novog mosta nalazi se na trasi kojom na području Vukšinca prolazi novi nogostup, a radovi su ovdje krenuli početkom ožujka, financirani sredstvima iz Fonda solidarnosti u sklopu protupotresne obnove.

Vatrogasci ističu kako je urušeni most bio montažna, privremena građevina koja nije konstruirana da izdrži tako velik pritisak vode kakav se sručio na području Donje Stupice.

Kiša je na sjeveru preplavila i prometnicu u Gusakovcu, a aktiviralo se i klizište u Globočecu. Iz Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije upozoravaju kako je za promet svih vozila zatvorena županijska cesta Ž2221 (Marija Bistrica (DC29) – Globočec – A.G. Zagrebačke županije) u zoni novoaktiviranog klizišta Globočec u dužini oko 50 metara.

Obilazni pravac za vrijeme zatvaranja za promet navedene ceste za osobne automobile i teretna vozila do pet tona ukupne mase je županijska cesta Ž2205, državna cesta D540 i županijska cesta Ž2204 na itinereru (relaciji): Gornje Orešje – Jertovec – Konjščina – Sušobreg – Poljanica Bistrička – Marija Bistrica i obratno.

Voda je napravila i veliku štetu na isoku Hrvatske, pogledajte kako izgledaju potpoljeni vrtić i nogometni klub u Čačincima,a kako škola u Obrovcu koju je Zrmanja poplavila.

Copy link
Powered by Social Snap