Pretraga

Započela izgradnja Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec: Pogledajte kako će izgledati

A- A+

Grad Zagreb nastavlja nizati otvorenja gradilišta dječjih vrtića. Prošli tjedan su otvoreni radovi na izgradnji Dječjeg vrtića na Žitnjaku, a ovaj tjedan je položen kamen temeljac za Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec. Ovaj je vrtić projektirao Arhitektonski ured 9090, a riječ je o 7.7 milijuna eura vrijednom projektu.

Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec | foto: Grad Zagreb

Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec | foto: Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik, Tomislav Tomašević, je sa suradnicima položio kamen temeljac za Dječji vrtić Sesvetski Kraljevec čime je gradnja službeno započela. Riječ je o projektu vrijednom 7.7 milijuna eura, koji će moći primiti 14 odgojnih skupina, odnosno oko 260 djece.

Ukupna bruto površina objekta iznosit će 2.600 m2, a bit će tu i uređeno dvorište koje će se prostirati na dodatnih 4.600 m2. Gradonačelnik Tomašević je rekao kako se ovdje radi o novom matičnom vrtiću koji će po završetku biti jedan od najvećih gradskih vrtića u Zagrebu, a koji će zapošljavati 50 novih radnica i radnika.

Izdvojeni članak

Foto: Pogledajte pet najboljih rješenja za novi vrtić koji se gradi u Zagrebu

Projektanti iz studija ‘Arhitektonski ured 9090’

Zgradu Dječjeg vrtića Sesvetski Kraljevec projektirali su projektanti iz studija ‘Arhitektonski ured 9090’. Sredstva za izgradnju ovog vrtića će većinom biti financirana iz proračuna Grada, dok će 25% ukupnog troška biti iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost. Završetak izgradnje očekuje se unutar devet mjeseci.

Ovo je izgradnja petog dječjeg vrtića u mandatu Tomislava Tomaševića, a kako je i sam izjavio, nikad se u povijesti Grada Zagreba nije gradilo toliko vrtića. Obećao je kako će se ta brojka povećati do kraja ove godine, a sljedeće godine bit će još viša. Gradonačelnik je rekao i kako se očekuje završetak radova na četiri vrtića čija je izgradnja već započela, a trebala bi završiti do početka pedagoške godine.

Izdvojeni članak

Zgrada vrtića koja očarava: Da bi je učinili ovakvom arhitekti su se morali vratiti u djetinjstvo

Plan je svaki mjesec otvarati nove radove

Ovom prilikom najavljeno je otvorenje radova na prenamjeni prostora u Sesvetskoj Selnici za potrebe vrtića. Također, najavljeno je i kako bi vrtići u Kašini, Odranskom Obrežu i Ivanjoj Reci trebali biti gotovi do početka sljedeće pedagoške godine.

– Naš cilj, do kraja mandata, je osigurati univerzalnu pristupačnost svoj djeci u Gradskim i drugim vrtićima u Zagrebu. Plan je da gotovo svaki mjesec otvaramo nove radove na rekonstrukciji, dogradnji ili izgradnji novih vrtića, rekao je Tomašević.

Podsjetimo, prošli tjedan je započela izgradnja područnog objekta Dječjeg vrtića Zrno na Žitnjaku koji će se prostirati na 1.700 m2. Radovi će koštati nešto više od četiri milijuna eura, a financiraju se samo iz gradskog proračuna. Kako će taj vrtić izgledati, možete pogledati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap